18
Mayıs
2024
Cumartesi
LÜLEBURGAZ - KIRKLARELİ

Lüleburgaz'da fabrika yıkımına alkışlı destek

Lüleburgaz’a bağlı Kırıkköy Beldesi’nde faaliyet gösteren kemik fabrikası, imar izni alınmadığı gerekçesiyle belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Yıkım sırasında çevre güvenliğini sağlayan jandarma ile köylüler arasında zaman zaman gergin anlar yaşandı.
Edinilen bilgilere göre, Lüleburgaz Kırıkköy’de faaliyet gösteren "Anıl Protein" isimli kemik fabrikası, belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Çeşitli hayvan kemiklerinin ezilip, hayvan yemi yapıldığı fabrikanın yıkımı yaklaşık 3 saat sürdü. Yıkım yapılırken, Kırıkköy halkının yıkım ekiplerini alkışlamaları dikkat çekti. Yıkımı yakından izlemek isteyen köylüler ile jandarma arasında gergin anlar yaşanırken, fabrika sahibi Himmet Erşahin yıkımın hukuk dışı olduğunu iddia etti. Erşahin, Lüleburgaz Belediye Başkanı Abdurrahman Gürkan’ın AKP iktidarının gücünü arkasına alarak, kendisine haksızlık yaptığını öne sürdü.
Köylüler ise, ilk defa bir yıkım kararına bu kadar sevindiklerini ifade ederek, "Bu fabrika bizi 19 yıldır bezdirdi. Misafirimiz geliyor, bir saat bile misafir edemiyoruz. Kokuyu duyunca hemen kaçıyorlar. Evimizin camını dahi açamıyorduk, ama şimdi fabrika yıkılınca artık rahat edeceğiz" dedi.
Kırıkköy Belediye Başkanı Abdurrahman Gürkan, yıkım kararını önceki yönetimin aldığını; ancak bugüne kadar bir türlü uygulamadığını belirterek, "Bu yıkım tamamen yasaldır. 19 yıldır ruhsat dahi alınmamış. Kendilerine ihtar verdik, uyardık; ama bizim bu ihtarımızı ciddiye almadılar, biz de halkımızın sağlığını ve huzurunu düşünerek yıkımı gerçekleştirdik" diye konuştu.
KIRKLARELİ - İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2004 Perşembe 15:52:17
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 11:21:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?