18
Mayıs
2024
Cumartesi
LÜLEBURGAZ - KIRKLARELİ

Lüleburgaz'da panik

Lüleburgaz'da bir otelde zorla fuhuş yaptırıldığı öne sürülen Moldovya’lı 13 kadın yakalandı. Kadınların 2’sinde frengi, 1’inde HIV virüsü ve 1’inde Hepatit B virüsü olduğu belirlendi.

Lüleburgaz Jandarma Komutanlığı ekipleri ihbar üzerine Sulh Ceza Mahkemesi’nden alınan karar ile Büyükkarıştıran Beldesi yakınlarındaki ‘VİP Dragos Otel’de arama yaptı. Oteli işleten 28 yaşındaki (M.E E) zorla fuhuş yaptırıldığı iddia edilen Moldovya vatandaşı 13 kadın yakalandı.
Gözaltına alınan yabancı uyruklu kadınlar, Kırklareli Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolundan geçirildi.

Kadınlar sınırdışı edilmek üzere Kırklareli Emniyet Müdürlüğü’ne oradan da, İstanbul’a gönderildi. Otel işletmecisi (M.E.E ) ise, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kırklareli Vali Vekili Hayri Kurt, İl Sağlık Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı’nın otelin müşteri kayıtlarını incelediğini belirterek, “Bu tür işletmelerde kayıtlar sağlıklı tutulmuyor. Bu nedenle zorlanıyoruz. Otelde kalanların tespiti ve bunların sağlık kurumlarına başvurarak gerekli testleri yaptırması için çağrıda bulunacağızö dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2005 Çarşamba 11:32:43
Güncelleme :9 Kasım 2005 Çarşamba 02:07:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?