24
Mayıs
2024
Cuma
LÜLEBURGAZ - KIRKLARELİ

Lüleburgaz'da sağlıkçılar iş bıraktı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Lüleburgaz Şubesi’ne bağlı sağlıkçılar, bugün iş bırakma eylemi yaptı.

Hükümetin sağlık politikalarını eleştiren grup, yöneticiler tarafından ciddiye alınana kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

Sabah saatlerinde eyleme başlayan SES üyesi sağlıkçıların, hasta muayenesini kabul etmemesinin ardından yaşanan gerginlik, Başhekim Cüneyt Güreler’in devreye girmesiyle sona erdi. Hastalardan bazıları sağlık çalışanlarının yaptığı eylemi desteklediğini söylerken, bazıları ise eylem nedeniyle sağlık hizmetlerinin aksamasından yakındı.

SSK Lüleburgaz Hastanesi Başhekimi Cüneyt Güreler yaptığı açıklamada, hastanedeki sağlık hizmetlerinde herhangi bir aksamanın söz konusu olmadığını belirtti. Günde bin ile bin 200 hastaya hizmet verdiklerini söyleyen Başhekim Güreler, randevulu sistemden faydalananların sayısının ise 850 olduğunu kaydetti.

Lüleburgaz SSK Hastanesi önünde toplanan grup adına bir açıklama yapan SES Yönetim Kurulu Üyesi Yetkin Aydın ise "Sağlıklı yaşam hakkı ve geleceğimiz için eylemdeyiz. AK Parti hükümetinin ’Hantal devlet yapısını küçülteceğiz’ söylemi ile ’Kamu’da reform’ diye sunduğu kamu hizmetlerinin tamamen piyasaya açılması, özel sektöre sunulmasıdır. Paramız olmadığı için hastane kapılarından geri çevrilmek istemiyorsak, paramız olmadığı için sosyal güvenlikten yoksun kalmak istemiyorsak, çocuklarımızın okullarının özelleştirilmesine hayır diyorsak, içtiğimiz suyun, yürüdüğümüz yolun, kullandığımız elektriğin piyasaya terk edilmesine karşı isek, gebe takiplerimizin, aşılarımızın yaygın ve ücretsiz yapılmasını istiyorsak, birlikte mücadele etmeliyiz. Nitelikli, insana yakışır hizmet sunmak ve insanca yaşayabilmek için, 10-11 Aralık 2003 tarihlerinde hizmet üretmiyoruz" şeklinde konuştu.

İBRAHİM ATIŞ-LÜLEBURGAZ (İHA)
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2003 Perşembe 15:43:03
Güncelleme :9 Nisan 2005 Cumartesi 11:25:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?