17
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Gömülü tarih gün yüzüne çıkıyor

Kocaeli Müze Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi'nin ortak çalışmasıyla İzmit'teki sit alanlarında toprak altında kalan tarihi eserlerin belirleneceği bildirildi. 

Kocaeli Müze Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Üniversitesi tarafından bilimsel yöntemler kullanılarak tarihi eserlerin tespit çalışması ilk olarak İzmit'in Seka ve Üçtepeler mevkiinde yapılacak. Seka ve Üçtepeler'e yapılan inceleme gezisine Kocaeli Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mithat Fırat Özer, Büyükşehir Belediyesi Zemin Deprem Etüt Şube Müdürü Mustafa Cevher, Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürü Salih Palaz ile Müze Müdürlüğü temsilcileri katıldı. Çalışmanın yapılacağı iki bölgeyi inceleyen yetkililer, deprem ölçümlerinde kullanılan sismik, manyetik, jeoradar, elektrik öz direnç ve benzeri jeofizik aletlerle tarihi eserlerin yerini tam olarak tespit edecek. Çalışmanın teknik boyutunu Kocaeli Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Merkezi gerçekleştirecek. İki ölçüm çalışmasından elde edilecek sonuçların ardından Kocaeli geneli için yapılacak geniş araştırmanın yol haritası netleştirilecek. 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zemin Deprem Etüt Şube Müdürlüğü'nün destek vereceği çalışma, sit alanı olarak ilan edilen bölgelerin sınırlarının net bir şekilde çizilmesi ve eserlerin zarar görmeden gün yüzüne çıkarılabilmesi açısından büyük önem taşıyor.
.
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2006 Pazartesi 14:56:14
Güncelleme :1 Mayıs 2006 Pazartesi 15:03:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayşenur AKKKURT IP: 88.238.21.xxx Tarih : 14.04.2008 14:24:40

ahh benim akılsızlarım ben izmirdeki tarihi eserler diye girdim siz tutmuş bana ne gösteriyorsunuz!!!!!!!!! hahahaha......