18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Şehir Tiyatrosu’nda gala heyecanı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın bu sezon büyük bir başarı ile sahnelediği "Karar Kimin" adlı oyunu Pazartesi akşamı gala yapacak. Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde saat 20.00’de başlayacak olan galaya, prömiyerinde olduğu gibi yine ünlü sanatçıların katılması bekleniyor. İki perdelik oyunun usta yönetmeni ise Şakir Gürzumar.

DİZİLERDEN DE TANIYORUZ

Karar Kimin adlı oyunun başrol oyuncuları arasında TV dizilerinden tanınan sanatçılar yer alıyor. Oyunda Aliye dizisinin “Mücosu” olan Barış Falay Philip Hill’i, Sahra Dizisi’nden tanınan Serhat Tutumluer Ken Harisson’u ve Bir İstanbul Masalı adlı dizinin Billur’u Esra Ronabar da Dr. Clare Scott’u canlandırıyor.

USTA OYUNCULAR

Oyunda ayrıca, Şehir Tiyatrolarının usta sanatçıları Eylem Tanrıver, Zeynep Özan,Tarık Keskiner, Engin Benli, Selda Serçin, Melih Düzenli, Erdem Irmak, Mustafa Arpacıoğlu, Aydın Sigalı ve A.Yaşar Özveri rol alıyor. Dekor tasarımlarını Eftel Tunç’un yaptığı oyunun kostüm tasarımı Ebru Aklar’a, Işık Tasarımı ise Yakup Çartık’a ait.

OYUNUN KONUSU

Güzel Sanatlar Okulunda öğretmen ve aynı zamanda heykeltıraşlık yapan Ken Harrison’ın hayatı geçirdiği trafik kazası sonucu tamamen değişmiştir. Boyundan aşağısı felç olan Ken, artık sadece hastane odasındaki yatağında yatar. Hayatı bir anda sadece yatmaktan, ilaç almaktan,cihazlara bağlı yaşamaktan ve hastane personeliyle konuşmaktan ibaret olur. Bir daha eski hayatına dönüp dönemeyeceğini merak eden Ken’in doktorları da bu konuda bir mucize bekler.Kendisi için yaşamak ve yaşamamak arasında bir fark görmemeye başlayan Ken, yaşamak istemediğine karar verir. İngiltere’de sahnelendiği günden bu yana kapalı gişe oynayan Karar Kimin, bir yandan yaşamla ilgili soru işaretleri oluştururken, diğer yandan da yaşadığımız hayatın değerini bilmemiz gerektiğini hatırlatıyor.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2006 Pazar 10:48:30
Güncelleme :22 Ocak 2006 Pazar 13:53:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?