3
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Perde beş yeni oyunla açılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 2005-2006 sezonunu 1 Ekim’de 5 yeni oyunla açıyor. Süleyman Demirel Kültür Merkezi ile Halk Eğitim Sahnesi’nde sergilenecek olan oyunların yanı sıra, bu sezon çocuklarda düşünülerek, çocuk oyunları hazırlandı.

SAHNELER HAZIRLANDI
Yeni sezonda insanlara tiyatro ziyafeti çekmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları hazırlıklarını tamamladı. Sahnelerde ve salonlarda özellikle ışık yansımaları göz önünde bulundurularak çalışmalar yapıldı. Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde büyük sahnenin yanı sıra, oda tiyatro için sahne yaptırıldı. Sezona iddialı hazırlandıklarını belirten Genel Sanat Yönetmeni Ragıp Savaş, “Kocaeli halkı tiyatro konusunda çok bilinçli ve tiyatroyu seviyor. Onları mutlu edebilmek, beklentilerine cevap verebilmek, keyifli bir sezon geçirmelerini sağlamak için oyunlarımızı titizlikle seçtik. Hazırlığımızı yaparken her kesimi düşündük. Özellikle çocuklar içinde oyunlarımız hazırlandı” dedi.

OYUNLAR BELLİ
Yeni sezon için hazırlanan 5 oyun için çalışmalar tamamlandı. Şehir Tiyatroları yeni sezonunda da birbirinden başarılı yönetmenlerin sahneleyeceği oyunlar, seyirciye keyifli dakikalar yaşatacak. Yeni sezonda Şakir Gürzümar yöneteceği Karar Kimin, Cüneyt Çalışkur’un yöneteceği Tımarhane, George Antadze’in yöneteceği Tartuffe, Emre Koyuncuoğlu’nun yöneteceği Geçit Yok ve Murat Karasu’nun yöneteceği İçerdekiler adlı oyunlar Kocaeli halkı ile buluşacak.

ÇOCUKLARA ÖZEL OYUN
Şehir Tiyatroları çocuklar için de farklı seçenekler sunacak bu sezon. Zuhal Ergen’in “Hoşu’nun Utancı” adlı çocuk müzikali, Melih Düzenli’nin “Ormanda Şenlik Var” adlı gölge oyunu ve Semaver Kumpanya oyuncularının Işıl Kasapoğlu yönetiminde sahneleyeceği “Nasreddin” adlı oyun, çocuklarla buluşacak. Gezici Tır Tiyatrosu ise tüm Kocaeli’yi gezerek Veysel Sami Berikan tarafından sahnelenen Savaş Düşlerimi Çaldı adlı oyun küçük izleyicilerle buluşmayı sürdürecek.

ZUHAL GENCER GERİ DÖNDÜ
Öte yandan daha önce Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda görev yapan ve 3 yıl önce Şehir Tiyatrosu’ndan ayrılan sanatça Zuhal Gencer, geri döndü. Sanatçı Moliere’nin yazdığı, George Antadze’nin yöneteceği “Tartuffe” adlı oyunla geri döndü. Çalışmalarını sürdüren ünlü sanatçı, Kocaeli halkı ile yeniden buluşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 14:28:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?