3
Mayıs
2024
Cuma
TURİZM

Kartepe'de kayak sezonu açılıyor

İzmit'e bağlı Maşukiye'nin sırtlarındaki Türkiye'nin yeni kayak merkezi, The Green Park Resort Kartepe, 1 Aralık'tan itibaren herşey dahil sisteme geçiyor. Dağ turizminin ülkemizdeki önemli bir eksikliğini kapatacak olan Kartepe Resort, 25 kilo metre uzunluğuyla, Türkiye'nin en büyük kayak pistine sahip.

Kocaeli Valiliği'nin yıllardır gündeminde olan proje hayata geçti. Otel inşaatı, 20 yıl önce başlatılmış ancak, yarım kalmıştı.

Projeyi, yap-işlet-devret modeli ile Kocaeli Valiliği'nden devralan Greenpark Oteller zinciri, 2004'te yapılan sözleşmeye göre 2009 bitmesi gereken çalışmaları 5 ayda tamamlayarak, adeta rekor kırdı. Otelin fiziki eksikliklerini hızla tamamlayan Green Park Gurubu, son olarak otelin yol çalışmalarını da geçtiğimiz hafta bitirdi. Artık Resort Kartepe, yerli ve yabancı kayak severlerin hizmetinde. Üstelik, otelde herşey dahil sistemine geçildi.l

Kayak turizminin yeni gözdesi Kartepe Resort, Yılbaşına da bomba gibi giriyor. Yılbaşı'nda Kartepe'de medyanın gündeminden hiç düşmeyen ünlü sanatçılar konukları eğlendirecek.

"Projeyi beş ayda tamamladık"

Greenpark Otelleri sahibi Adil Üstündağ, "2009'a kadar bitmesi gereken projeyi beş ayda tamamladık. Burası Davos olacak" dedi.

İstanbul'a 150 km'e uzaklıkta olan ve deniz seviyesinden bin 650 metre yükseklikte bulunan Kartepe, özellikle hafta sonunda İstanbulluların tercihi olmaya başladı.

Adil Üstündağ, Uludağ'a alternatif olmadıklarını da söyledi.

Kartepe sadece kayakseverleri değil, bahar ve yaz aylarında doğanın keyfini çıkarmak isteyen yerli yabancı turistleri de ağırlamayı hedefliyor. Tabiatın tüm güzelliğini bağrında taşıyan Kartepe, konuklarına 4 mevsim kollarını açıyor.

TEL: 0 262 315 47 00


Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2005 Pazar 19:00:12
Güncelleme :5 Aralık 2005 Pazartesi 12:10:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?