3
Mayıs
2024
Cuma
TURİZM

Kayakseverler Kartepe'ye akın etti

Kocaeli'nin en yüksek noktasında bulunan Kartepe, Uludağ ve Kartalkaya'dan sonra, Türkiye'nin yeni kayak merkezi olma yolunda.

27 yıl önce temelleri atılan ve kısa süre önce tamamlanan Kartepe Kayak Merkezi, kayakseverlerin akınına uğradı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Köye Hizmet Daire Başkanlığı ekiplerinin 24 saat boyunca devam eden çalışmaları sayesinde ulaşımda herhangi bir sorun yaşanmaması ve bölgenin en uzun 12 pistinin bulunması, Kartepe'yi cazibe merkezi haline getirdi.

Kayakçıları pistlere taşıyan 4 liftin bulunduğu Kartepe'de, 250 odalı, 50 apartlı ve 750 yataklı The Green Park Otel'de de doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı. Tesislerin tamamlanarak hizmete girmesiyle, vatandaşlar kayak yapmak için bölgeye akın etti. Çoluk çocuk her kesimden vatandaşın kayak yaptığı pistlerde, acemi kayakçıların bol bol düşerek yaralanmasıyla ilginç görüntüler ortaya çıktı.

Olabilecek herhangi bir yaralanma durumuna karşı Kocaeli Doğa Sporları Kulübü (KADOSK) üyeleri de motorize olarak bölgede önlem aldı. KADOSK ekibi pistte bir tatbikat da yaparak yaralı bir vatandaşa müdahale etti.

Eşsiz doğasıyla her geçen gün ilginin arttığı Kartepe'de yılbaşında ünlü sanatçı Reyhan Karaca'nın sahne alacağı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2005 Pazartesi 17:27:13
Güncelleme :28 Aralık 2005 Çarşamba 17:15:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?