18
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Eski başkanlar Gebze'yi anlattı

Mehmet Üstündağ   Bülent ATASAYAN  Sedat TÜZE  Ahmet PENBEGÜLLÜ  İbrahim PEHLİVAN - Son Dönem Belediye Başkanı

Gebze kolejinin ev sahipliğinde 1963 yılından günümüze Gebze'de görev yapmış eski Belediye başkanları bir araya geldi. Gebze'de kendi dönemlerinde yapmış oldukları hizmetleri, sosyal yaşamı ve icraatlarını anlatan belediye başkanları görev yaptıkları dönemlerde başından geçen anlılarını da anlatarak dinleyicileri güldürdüler...

Özel Gebze Koleji Genel Koordinatörü Murat Kaya'nın yönetiminde ikişer tur söz alan eski belediye başkanları günümüze ışık tutan geçmişin canlı tarihçileri gibiydiler.
ÜSTÜNDAĞ: ÇÖP ARABASI KATIRLARLA ÇEKİLİRDİ
Konuşmacı olarak ilk söz hakkını alan 1963-73 yılları arasında on yıl süreyle Başkanlık koltuğunda oturan Mehmet Üstündağ başkanlık yaptığı dönemin Gebze’siyle bugünün Gebzesi arasında büyük farklar olduğunu kaydederek o senelerde Gebze nüfusunun 9 bin civarında bulunduğunu yerli halkın genel olarak tarım ve hayvancılıkla geçimini idame ettirdiğini belirtti. Çöp arabalarının katırlarla çekildiği Gebze'nin o zamanlar küçük bir anadolu kasabası gibi olduğunuda sözlerine ekleyen Üstündağ o dönemdeki Belediyecilik anlayışı ile gelişen şartlar itibariyle çok büyük değişiklikler olduğunu vurguladı.

Yeni Gebze Gazetesi
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2004 Çarşamba 09:43:21
Güncelleme :2 Mart 2005 Çarşamba 16:05:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?