4
Mayıs
2024
Cumartesi
GEBZE - KOCAELİ

Gebze Eğitim Vakfı


GEBZE EĞİTİM VAKFI İLKÖĞRETİM OKULU

Gebze Eğitim Vakfı tarafından Tatlıkuyu Mahallesi’ne yapılması planlanan 24 derslikli ilköğretim okulunun temeli, bugün düzenlenen bir törenle Kocaeli Valisi Erdal Ata tarafından atıldı.

Gebze Kaymakamlığı’nın kurduğu Gebze Eğitim Vakfı, Tatlıkuyu Mahallesi’ne 24 derslikli bir ilköğretim okulu yapıyor. Okulun bugün düzenlenen temel atma törenine Kocaeli Valisi Erdal Ata’nın yanı sıra Gebze Kaymakamı Yıldırım Uçar, Gebze Garnizon Komutanı Yarbay Hikmet Bulut, Gebze Belediye Başkanı Ahmet Penbegüllü, İlçe Emniyet Müdürü Ali Bayraktar, İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Şişman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ceylan ile birim amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Kocaeli Valisi Erdal Ata, sıkıntının temelinde eğitimsizliğin yattığını belirterek, "Kocaeli’nde her yıl 3 bin 500 öğrenci artışı oluyor. Bu yüzden toplam bin 500 dersliğe ihtiyacımız var. Bunun bin tanesine ise Gebze’de ihtiyaç var. Bu nedenle eğitim yatırımlarının büyük bir bölümünü Gebze’ye yapacağız. Hedefimiz ise aslında bizim 2 bin derslik. Mart ayında eğitime katkı için İzmit’te sanayicilerle bir toplantı yapmıştık. Bu toplantının ardından 8-10 sanayici bize söz verdi. Bu arada bir kısmına okul yapması için arsa verdik. Hayırsever kurum ve kuruluşlar eğitime mutlaka destek olmalı" dedi.

Konuşmaların ardından Kocaeli Valisi Erdal Ata, harç makinesinin butonuna basarak okulun temeline ilk harcı koydu.
Arsası kamulaştırma yoluyla satın alınan araziye yapılacak olan ilköğretim okulu, yaklaşık 800 metrekarelik bir alana 24 derslikli ve 3 katlı olarak inşa edilecek. Gebze Eğitim Vakfı’nın alacağı bağış ve katkılarla 8 ayda bitirilmesi planlanan okulun yaklaşık 800 milyar liraya mal olması bekleniyor.

GEBZE EĞİTİM VAKFI

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar