4
Mayıs
2024
Cumartesi
GEBZE - KOCAELİ

Lafarge Aslan Çimento


GEBZE LAFARGE ASLAN ÇİMENTO ATL VE EML

Gebze'de Lafarge Aslan Çimento tarafından 1986 yılında yaptırılan Gebze Aslan Çimento Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi 1.270.000.000.000 TL maloldu. 1987 yılında Eğitim ve öğretime başladı.

 

 

 

Lafarge Aslan Çimento

Türk Çimento Sanayinin ilk tesisi olan Aslan Çimento, 1911’de yerel girişimciler tarafından Kocaeli’nin Darıca ilçesinde kuruldu. Faaliyetine yıllık 20.000 ton klinkerle başlayan Aslan Çimento 1919 yılında Eskihisar Çimento Fabrikası ile birleşti ve Kurtuluş Savaşı’ndan sonra tüm hisselerini halka açarak tam anlamıyla bir anonim şirket haline geldi.
Aslan Çimento 1989 yılında, yapı malzemelerinde dünya lideri olan Lafarge Grubu tarafından satın alınmasının ardından, fabrikada uygulanan bir dizi modernizasyon ve geliştirme projelerinin sonucunda üretim kapasitesinde artışa ve ayrıca çevreyi korumaya yönelik çalışmalar, insan kaynakları, teknik bilgi birikimi gibi birçok konudada gelişme sağlandı.

Lafarge Aslan Çimento, Ocak 1998’de aldığı A Tipi Emisyon Belgesi ile Türk Çimento sektöründe bir ilke imza atmış oldu. Ayrıca 2000 yılında Lloyd’s Register’dan aldığı ISO 9002 kalite güvence belgesi ile Lafarge Aslan Çimento, ürün ve hizmetlerinin kalitesini belgelendirdi. Lafarge Aslan Çimento’nun ürün yelpazesi, Portland Çimentosu (PÇ 42.5), Portland Kompoze Çimento (PKÇ/B 42.5) ve Kompoze Çimento (KZÇ/A 32.5)’dan oluşmaktadır.

Lafarge Aslan Çimento Ürünleri ülkemizde gerçekleştirilen önemli projelerde tercih edilmektedir. Bu projelere örnek olarak: Çubuklu Barajı, İstanbul Atatürk Havalimanı, Kınalı-Sakarya Otoyolu, İstanbul Kurtköy Havalimanı sayılabilir.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar