1
Haziran
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Ustaya vefa

Karamürsel’in yetiştirdiği gazeteci ve fotoğraf sanatçısı Mehmet Tören, ölümünün 1. yıldönümünde Karamürsel’de anıldı.

Karamürsel’in tanıtımı için önemli hizmetlerde bulunmuş olan Mehmet Tören için Karamürsel Belediyesi, vefa örneği göstererek, kendisiyle özdeşleşmiş fotoğraf makinesiyle çektiği fotoğraflardan oluşan bir fotoğraf sergisi açtı.

Karamürsel Belediyesi ve Mehmet Tören’in ailesinin katkıları ile hazırlanan Belediye Kültür Merkezindeki “Mehmet Tören’in Objektifinden” adlı fotoğraf sergisine Kocaeli Eski Milletvekili Nazmi Oğuz, Karamürsel Belediye başkan Yardımcıları Ali Karacan, Erdoğan Özdemir, Nezahat Aydınlı, Belediye Meclis Üyeleri, DYP İlçe Başkanı Hayati Erdoğan, Tarık Bağdat, Kırkpınar Başpehlivanı Ahmet Taşçı, Tören’in ailesi eşi Bilen Tören, Oğlu Murat Tören, kızı Ümit Tören ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Fotoğraf sergisinin açılış töreninde Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Özdemir, Gazeteci, Fotoğraf sanatçısı Mehmet Tören hakkında kısa bilgiler verdi. Özdemir, “Değerli büyüğüm Mehmet Tören, kendisini Karamürsel’e adamış, sosyal ve kültürel alanlarda her zaman en ön saflarda yer almıştır. Karamürsel’imizin yetiştirdiği bu değerli büyümüzün ölümünün birinci yıldönümünde Karamürsel Belediyesi olarak kendisiyle özdeşleşmiş fotoğraf makinesiyle çektiği fotoğrafları sergileyerek kendisini yad etmek istedik. Değerli büyüğümüzü rahmetle anıyorum” dedi.

Fotoğraf sergisinin açılış kurdelasını Kocaeli eski Milletvekili Nazmi Oğuz, Karamürsel Belediye Başkan Yardımcısı Ali Karacan ve merhum Mehmet Tören’in kızı Ümit Tören birlikte kestiler.



Kenthaber
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2005 Cumartesi 15:04:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?