6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

1,5 yıl kitap okuma cezası aldı

Ferizli İlçesi'nde hırsızlık yaptığı iddiasıyla yargılandığı mahkeme tarafından 1.5 yıl süreyle ilçe kütüphanesinde kitap okuma cezası verilen genç, 1 yıl boyunca 30 kitap okudu.

Edinilen bilgilere göre, 2 yıl önce bir büfeden sigara çaldığı iddiasıyla yargılanan 16 yaşındaki K. Y.'ye, mahkeme tarafından, topluma kazandırılması amacıyla, kütüphanede 18 ay süreyle kitap okuma cezası verildi. Bu cezası, hakim tarafından daha sonra 12 aya indirilen K.Y., haftanın 5 günü öğleden sonraları Ferizli Belediyesi'ne ait kütüphaneye giderek kitap okumaya başladı.

Cezası süresinde 30 kitap okuyabildiğini söyleyen Ferizli Recep Bey Endüstri Meslek Lisesi son sınıf öğrencisi K.Y., hem okul, hem de kütüphanede kitap okuma cezasını birlikte yürütmekte zorlandığını belirterek, "Hafta içi okula gittiğim için öğleden sonra kütüphaneye gitmek zor oluyordu. Cezamı hafta sonları kütüphaneye gideceğim şekilde değiştirdiler. Şimdi Cumartesi günleri de kütüphaneye gidip kitap okuyorum" diye konuştu.
Genç adam, okuduğu kitaplar arasında en çok beğendiği kitabın "Öğretmenin Not Defteri" olduğunu kaydederek, "Çok kitap okudum. Okumak için seçerken özen gösterdim. 'Öğretmenin Not Defteri'nin yanı sıra 'Kendini Arayan Adam' kitabını da çok beğendim. Aslında kitap okumak güzelmiş. Cezam bitince de kütüphaneye üye olup, okumak için kitap alacağım" ifadelerini kullandı.

Ferizli Belediye Başkanı Hüseyin Kaşkaş'ın da kitap okuması için destek verdiği Köksal Yılmaz, geçen yıl babasını kaybettiğini, bu nedenle çalışmak zorunda kaldığını söyleyerek, "Okul dışındaki zamanlarda bir çay ocağında garsonluk yapmak zorundayım. Kazandığım parayı da anneme veriyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2006 Çarşamba 22:08:10
Güncelleme :27 Mart 2006 Pazartesi 16:28:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kutluhan cevik IP: 88.240.52.xxx Tarih : 14.06.2006 10:02:35
arkadaşımızı da topluma kazandırdıhınız için teşekkür ediyorum inşallah oda gelecekte ülkemize faydalı bir insan olur.