6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Trafik canavarı Sapanca'da iş başındaydı

Sapanca İlçesi TEM Otoyolu'nda meydana gelen 2 ayrı trafik kazasında, 17 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, ilk kaza, sabah 06.00 sıralarında TEM Otoyolu Yüzevler yakınlarında meydana geldi. Yavuz Taşgün idaresindeki 81 BN 034 plakalı otomobil, Ankara'dan İstanbul istikametine seyir halindeyken sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole yuvarlandı. Kazada, araç sürücüsü Yavuz Taşgün araçta yolcu olarak bulunan Emine, Silay, Hilal, Hakan ve Hakkı Kayalar yaralandı. Yaralılar, kaldırıldıkları Adapazarı Toyata-Sa İlk Yardım ve Travmatoloji Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Otomobil sürücüsü Yavuz Taşgün'ün durumunun ağır olduğu öğrenildi. 

İkinci kaza, saat 08.00 sıralarında TEM Otoyolu Uzunkum TIR parkı yakınlarında meydana geldi. Sürücüsü tespit edilemeyen 16 H 6492 plakalı minibüs, İstanbul'dan Ankara istikametine seyir halindeyken aracın lastiği patladı. Lastiğin patlamasıyla kontrolden çıkan araç, önce sağ sonra sol bariyerlere çarparak bir süre savrulduktan sonra durdu. Aynı yönde seyreden 41 P 0781 plakalı otobüs ve 41 LR 402 plakalı otomobilde kaza yapan araca çarptı. Bu arada kaza yapan araçları seyreden 34 VJ 967 plakalı minibüse, plakası ve sürücüsü tespit edilemeyen bir otomobil çarptı. Minibüs çarpmanın etkisiyle devrilirken yolda ilerleyen diğer araçlar 54 TT 168 plakalı kamyon, 34 TH 0479 plakalı otomobil, 34 AP 1302 plakalı otomobil ile yabancı plakalı AIC XD 565 otomobilin kaza yapan araçlara çarpmasıyla zincirleme bir kaza meydana geldi. Toplam 9 aracın birbirine girdiği kazada, araçlarda bulunan Sıtkı Carus, Nejla Carus, İdil Carus, Büşra İnan, Yavuz Taşkın, Sabiha Taşkın, Mehmet Özgür, Furden Altuner, Recep Aslan, Serdar Kasaba, Emre Ünlü'den oluşan toplam 11 kişi yaralandı. Yaralılar kaldırıldıkları Toyata-Sa İlk Yardım ve Travmatoloji Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 

Öte yandan, TEM Otoyolu kısa süre trafiğe kapanmasına neden olan kaza sonrası araçlar, çekiciler yardımıyla kaldırıldı. Kazalarla ilgili soruşturma sürüyor.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2006 Pazartesi 15:44:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?