3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Aç kalan hayvanlara yem bırakıldı

Sakarya İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, kar yağışının ardından aç kalan yaban hayvanları için ormanlık alanlara yem bıraktı.

Sakarya'nın Hendek İlçesi'nde bulunan Selman Dede Köyü'ne giden İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri, beraberlerinde götürdükleri yonca, buğday, mısır ve hayvan yemlerini ormanlık alana bıraktı. Ekipler tarafından atılan yemler, yaban hayvanlarından daha çok, ormanlık alana terk edilen sokak köpeklerinin karınlarını doyurmasına neden oldu. Ormanın her yerini karış karış gezerek hayvanlar için yem bırakan ekipler, bir deve kuşu çiftliğine de uğrayarak aç kalan deve kuşlarını da doyurdu.

İki araç dolusu yemi, yaban hayvanları için ormanlık alana bıraktıklarını söyleyen Sakarya İl Çevre ve Orman Müdürü Nurettin Taş, kar yağmasıyla birlikte yaban hayvanlarının yiyecek bulmada zorlandığını belirterek, "Kar yağmasıyla yaban hayvanları yiyecek bulmakta zorlanıyor. Biz de aç kalan yaban hayvanları için hazırladığımız bu yemleri ormana bırakarak onların karınlarını doyurmayı düşünüyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2005 Salı 16:36:16
Güncelleme :20 Aralık 2005 Salı 16:41:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?