6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Adapazarı'na ilk alt geçit

Adapazarı'nda, Bosna-Sakarbaba ve Adnan Menderes Caddesi alt geçitli kavşak projesinin temelinin 13 Mart 2006 tarihinde törenle atılacağı bildirildi.

Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, düzenlediği basın toplantısında Adapazarı'nın ilk alt geçit projesinin temelini 13 Mart 2006 Pazartesi günü atacaklarını açıkladı. Başkan Duran, "Adapazarı'nın ilk alt geçit projesine Pazartesi günü kazmayı vuracağız. Çalışmalar 120 gün sürecek. Bu süre içinde kavşağa bağlı tüm yollar kapanacak. Trafik yönünden bazı sıkıntılar yaşanacak ama buna katlanmak zorundayız. Ancak projenin tamamlanmasıyla birlikte Adapazarı yaşadığı trafik sıkıntısı konusunda biraz olsun rahatlayacak. Adapazarı çok güzel bir kavşağa kavuşacak" dedi.

Projenin maliyetinin 4 milyon 852 bin YTL olduğunu kaydeden Başkan Duran, "Projede 55 metre köprü altı geçişi bulunuyor. Yüksekliği 5 metre olacak köprüde 382 adet fore kazık kullanılacak. Yolun başlangıcıyla bitişi arası yaklaşık 300 metre olacak ve proje tutarı 4 milyon 852 bin YTL'dir. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Adapazarı'nın trafiğinde önemli bir rahatlama olacak" diye konuştu.

Başkan Duran, projenin 12 Temmuz tarihinde tamamlanması gerektiğini ancak 21 Haziran kurtuluş şenliklerine yetiştirmeyi planladıklarını belirtti. Duran, inşaat çalışmaları sırasında yaşanacak olumsuzluklar nedeniyle esnaf ve vatandaşlardan anlayış beklediklerini kaydederek, 120 günlük bir sıkıntının sonunda Adapazarı'nın modern bir kavşağa kavuşacağını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 8 Mart 2006 Çarşamba 15:24:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?