6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Belediye başkanları biraraya geldi

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ilçe ve ilk kademe belediye başkanları, şehrin geleceğinin ele alındığı toplantıda bir araya geldi.
 
Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan toplantıda, Çevre ve Orman Bakanlığı, Sakarya Valiliği ve Adapazarı Büyükşehir Belediyesi'nin ortak çalışması sonucu hazırlanan 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı ile Adapazarı Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 1/25.000 ölçekli Nazım İmar Planı'nda gelinen son aşamalar değerlendirildi. 

Toplantıda, kentin geleceğinin afet odaklı master plan ve projelerle kurgulanması, sosyal donatı alanlarının artırılması, tarım arazilerinin korunması, çevreye zarar vermeyen planlı sanayileşme anlayışının sürdürülmesi gibi temel kriterlere vurgu yapıldı. 

Adapazarı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Duran, "Çevre ve Orman Bakanlığı, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa hazırladığı 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı ve Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı 1/25.000 ölçekli Nazım İmar Planı tamamlanma aşamasına geldi. Sakarya'nın geleceğine yön verecek anayasa niteliğindeki bu çalışmalarla, önümüzdeki 20 yılı rahatlıkla görmemiz mümkün olacak" dedi.
.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2006 Çarşamba 17:15:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?