6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Esnaf Odası önünde bıçaklı protesto

Adapazarı'nda Sevgi Kekeme isimli kadın, Katlı Pazaryeri'nde parasını ödediği halde dükkan tapusunun verilmediği gerekçesiyle, esnaf odası önünde boğazına bıçak dayayarak eylem yaptı. 

Alınan bilgiye göre, Katlı Pazaryeri'nde bulunan dükkanının parasını birliğe ödemesine rağmen tapusunun verilmediğini öne süren Sevgi Kekeme (38), babası ve kardeşiyle birlikte Sakarya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (SESOB) binası önüne gelerek, birlik başkanı Hasan Alişan'ı beklemeye başladı. Daha sonra çantasındaki bıçağı çıkararak boğazına dayayan Kekeme, Alişan ile görüşmek istediğini, aksi halde intihar edeceğini söyledi. Vatandaşların durumu bildirmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, Kekeme'yi ikna etmeye çalıştı. Eylemini bir süre daha devam ettiren Kekeme, babası İsmail ve kardeşi Halil Kekeme tarafından ikna edildi. Sinir krizi geçiren Sevgi Kekeme, olay yerine gelen ambulansla Sakarya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bu arada Halil Kekeme, dükkanlarının bedellerini SESOB'a yatırdıkları halde tapularının yıllardır kendilerine verilmediğini, bu yüzden kız kardeşinin de uzun zamandır bunalımda olduğunu söyledi. 

SESOB Başkanı Hasan Alişan ise Sevgi Kekeme ve ailesinin iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Sevgi Kekeme isimli şahsın birliğimizle herhangi bir ilgisi olmayıp, birliğimizin kayıtlı üyesi değildir. Babası İsmail Kekeme birliğimizden işyeri talep etmiş, 2001 yılında 6 ay vadeli olarak satın almasına rağmen, aradan geçen süreye ve uyarılara rağmen ödeme yapmamıştır. En son 26 Mayıs 2006 tarihinde ödeme yaparak borcunu bitirmiştir. Bunun üzerine birlik olarak biz 01 Haziran 2006 tarihinde 1. Bölge Tapu Sicil Müdürlüğü'ne yazı yazarak İsmail Kekeme'nin muafakatı ile 209 nolu işyerinin oğlu Hasan Kekeme'ye tapu işlemi yapılması için gerekli yazıyı yazdık. 

Ayrıca tapuda işlem yapabilmeleri için kendilerine, ilgili belge ve gerekli evraklar verilmiştir. Söz konusu tapu devrinin yapılabilmesi için kendileri tarafından temin edilecek belge ve evraklar tapuya intikal ettirilmediğinden, tapu devir işlemleri yaptırılamamıştır. Bundan dolayı birliğimizin sorumluluğu bulunmamaktadır. Ayrıca bu bayan bizim esnafımız değildir. Babası odaya kayıtlıdır. Birliğimizin Katlı Pazaryeri sorunu yoktur. Biz bu sorunu büyük sıkıntılar çekerek çözdük. SESOB'a karşı hazırlanan bu provokasyonu yapan ve yaptıranlar hakkında dava açacağız" dedi.
.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2006 Cuma 16:56:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?