6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

İhtiyaca cevap veremeyen okula ek derslik

Ferizli'de taşımalı sistemle eğitim verilen Hacı Uzun İlköğretim Okulu'nun ihtiyaca cevap vermemesi nedeniyle belediye, ek derslik yapımı için çalışma başlattı.

16 derslikten oluşacak 2 katlı binanın yapım işini ve mühendisliğini Ferizli Belediyesi üstlendi. 300 bin YTL'si Sakarya Valiliği'nden, 300 bin YTL'si Ferizli Belediyesi'nden karşılanacak okul 600 bin YTL'ye mal olacak. Deprem yönetmeliğine göre yapılan okul, kısa sürede tamamlanarak 2006-2007 eğitim ve öğretim yılında hizmete açılacak. Öğrenci fazlası olduğu için sabah ve öğleden sonra eğitim verilen okulda ek binanın tamamlanmasıyla birlikte eğitim tam gün verilecek.

Ferizli Belediye Başkanı Hüseyin Kaşkaş, inşaat halindeki binada incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Belediye olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirten Kaşkaş, okulun deprem yönetmeliğine göre son teknoloji kullanılarak yapıldığını ve binanın tamamlanmasıyla okulda eğitim-öğretimde bir sıkıntı olmayacağını kaydetti. Kaşkaş, göreve geldikten sonra ilçede eğitim alanında büyük mesafe aldıklarını, yapımı devam eden meslek lisesi ve yakında inşaatı başlayacak Anadolu Lisesi'nin de tamamlanmasıyla ilçede okul sorunu kalmayacağını söyledi.

.
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2006 Çarşamba 16:38:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?