6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

İşten çıkartılan 400 işçi için basın toplantısı

Şeker-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Oğuz Kalay, Şeker Fabrikası'ndan atılan 400 işçiyle birlikte basın toplantısı düzenledi.

Sendika binasında işçilerle basın toplantısı düzenleyen Şeker-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Oğuz Kalay, Adapazarı Şeker Fabrikası'ndan kendisi de dahil olmak üzere 400 kişinin çıkarıldığını ifade ederek, fabrikanın tecrübesiz kişilerin eline kaldığını söyledi. Kalay, "Tecrübeli işçiler işten çıkarıldı. Hal böyle olunca Adapazarı Şeker Fabrikası tecrübesiz kişilerin eline kaldı" dedi.

Fabrikada değişik sıkıntılar yaşandığını ve yönetim hakkında bir takım iddialar ortaya atıldığını belirten Kalay, "Yeni yönetimle ilgili olarak değişik konular gündeme geliyor. Fabrikayı alan Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin (APEK), kendisine ait otoparkı yakın kişilere kiraladığı, bankada çiftçinin parası varken faizle para alındığı iddiaları var. Yönetimden bu iddialara açıklık getirmesini istiyoruz. Biz yemek, sigorta ve asgari ücret karşılığı çalışmayı teklif ederken bizim işimize son verip yeni işçi aldılar. 7.5 trilyon tazminat ödemek niye? Hem paramız yok diyorlar hem de çiftçinin parasını heba ediyorlar. Fabrika konusunda kamuoyunun bilgilendirilmesini istiyoruz. Şeker fabrikası, çiftçi ve işçi bizim için her şeyden önce gelir. Fabrikada çalışan 430 işçiden 400'ünün işine son verildi. Geriye kalan 30 işçi çeşitli yerlerde görevlendirildi. Ben sendikacı olduğum halde beni de işten attılar. Yasayı çiğnediler" dedi.

.
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2006 Salı 10:41:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?