6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Kocaali için güç birliği yaptıylar

Kocaali'deki tüm siyasi parti ilçe başkanları, oda ve diğer sivil toplum örgütleri ilçe için birlikte çalışma kararı aldılar. Nisan ayında yapılan 3 toplantının ardından siyasi parti ilçe başkanları Milletvekili  Hasan Ali Çelik’i ziyaret ederek İlçe'nin sorunlarını aktardı.   

29 Nisan Cumartesi günü Milletvekili Hasan Ali Çelik’in de katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Çelik, tespit edilen sorunlara ilişkin olarak eğitim ve sağlık alanında ki çalışmaları hemen başlattıklarını, yeni açılan gün hastanesinin yaz başına kadar uzman doktorların ve teknik personelin atamalarının yapılarak tam statüsüne kavuşturulacağını belirtti.

Eğitim de ise ilk öğretim alanında temeli yeni atılacak olan Yeni Mahalle İlk Öğretim Okulu, Karşı Mahalle İlk Öğretim Okulunun 8 dersliğe çıkarılmasının gelecek öğretim dönemine yetiştirileceğini, Şerbetpınarı Köyü ilk öğretim okulu ve Merkez ana okulunun ödeneklerinin çıkarıldığı ve en kısa zamanda başlanacağını belirten Çelik, "Sakarya Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunun açılabilmesi için başlatılan çalışmalar dahilinde gerekli alanın tahsisi yapılacaktır" dedi.

üniversitenin ve Kocaali de ki üniversite kurma derneğinin hızlı bir şekilde hareket ederek prosedürü tamamlama sı gerektiğini belirten Çelik, " Bu iki projenin desteklenmesi adına ilçede 200 konutluk Toki evlerinin yapılabilmesi için Kocaali Belediyesinin gerekli olan araziyi tapulandırarak imara hazır hale getirmesi çalışmasını yapması zorunludur, bununla birlikte halkın talebinin olması da etkenlerden biridir" dedi. 

Tüm Kocaalililerin yapılacak bu çalışmalarının arkasında durması gerektiğini belirten Çelik, "birlikteliklerini sağlayıp yatırımlarını ilçelerine yönlendirmeliler, dışardan gelecek olanları ise teşvik etmeliler. Bu konuda halkımız ilçemize sahip çıkmalı fındık geliri ile yetinilmemeli, kazançların yatırma dönüştürülmeli ve yeni sektörler aramalı halkımızda bu güç ve yetenek mevcuttur" dedi.

Bu birlik ve beraberliğin oluşmasının çok hoş bir görüntü oluşturacağının altını çizen Çelik, bu durumun ilçenin gelişimi ve geleceği için en doğru yatırımların meydana gelmesinde etken olacağını belirterek, bunun diğer ilçelere de örnek teşkil etmesi temennisinde bulundu.

Daha sonra toplantıda ilçe kaymakamı sayın Salih Bıçak Kocaali nin Karalar Köyü, Aydoğan Köyü, Çakmaklı Köylerinin içme suyu ihalelerinin yapıldığını diğer köylerin ihalelerinin de bu yıl içersinde yapılacağını ve bütün köylerin 2006 yılı içersinde su problemlerinin kalkacağı bilgisini verdi.
Burak Ak - Kenthaber / Kocaali
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2006 Cuma 10:39:13
Güncelleme :5 Mayıs 2006 Cuma 11:55:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?