6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Kuzulukta jeotermal enerji toplantısı

Sakarya'nın Akyazı İlçesi'ne bağlı Kuzuluk Beldesi'nde, "Jeotermal Enerji Projesi" ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Kuzuluk Beldesi'nde bulunan jeotermal enerjinin önce konutlarda, ardından seracılıkta kullanılması için başlatılan çalışmanın projesi, ihaleyi alan şirket tarafından tamamlandı. Projenin tamamlanmasıyla, Kuzuluk Belediye Başkanı Asım Yanık, meclis üyeleri, enerji ihalesini alan ORME Jeortermal A.Ş. Genel Müdürü Murat Mertoğlu ve proje müdürü Ali Canlan'ın da katılımı ile bir toplantı düzenlendi. Toplantıda yapılan çalışma hakkında bilgi veren Kuzuluk Belediye Başkanı Asım Yanık, bölgede bulunan jeotermal enerjinin önce konutların ısıtılmasında, ardından da seracılıkta kullanılacağını ifade ederek, projenin İhlas Holding yöneticileri ile işbirliği içinde yapıldığını söyledi.

Yanık, açıklamasında, "Bölgede bulunan K1 ve K2 kuyularından jeotermal enerji çıkarılacak. Gerekirse yeni kuyular açmayı planlıyoruz. Kuyulardan çıkan suyun enerjisini aldıktan sonra, suyu tekrar aldığımız kuyulara enjekte edeceğiz veya kaplıcalara vereceğiz. Projeyi, beldemizde ilk etapta 650 konutun ısınmasını sağladıktan sonra tüm beldeye yaymayı planlıyoruz. Isıtma projemizin maliyeti 12 milyon YTL, seracılık projesi ise 35 milyon YTL olacak. Finans için Dünya Bankası ve İller Bankası'na başvurduk. Görüşmelerimiz devam ediyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 16:42:45
Güncelleme :14 Nisan 2006 Cuma 16:48:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?