6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Sakarya Üniversitesi'nde AB paneli

Sakarya Üniversitesi ile Adapazarı Rotary Kulübü tarafından ortaklaşa düzenlenen "Avrupa Birliği ve Kazanımlarımız" konulu panel, SAÜ Süleyman Demirel konferans salonunda yapıldı.
Panele Dışişleri eski Bakanı Prof. Dr. Emre Gönensay ile Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu konuşmacı olarak katıldı. Panelde ilk konuşmayı yapan Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, AB'ye girmenin ne tam kazanım, ne de girmemenin tamamen bir kaybediş olduğunu söyledi. AB'ye girmenin de girememenin de hem artılarının hem eksilerinin olduğunu belirten Prof. Dr. Kalaycıoğlu, çok fazla beklenti içerisinde olmamak gerektiğini ifade etti. Türkiye'de hukuk ile demokrasinin aynı paralelde yürümediğini ifade eden Kalaycıoğlu, AB üyeliği önündeki en büyük engelin 'Hukuk' ve 'Demokrasi' sorunu olduğunu savundu.

Dışişleri eski Bakanı Emre Gönensay ise konuşmasında, Türkiye'nin AB üyeliği önünde başta ekonomik ve siyasi olmak üzere çok ciddi sorunlarının bulunduğunu belirterek, bunların aşılamaması durumunda tam üyeliğin hayal olduğunu söyledi

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2006 Perşembe 15:12:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?