6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Sakarya Üniversitesi'nde Macaristan konferansı

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Musa Taşdelen, "Tarihten Günümüze Türkiye Macaristan İlişkilerine Sosyolojik Bir Bakış" konulu konferans verdi.

SAÜ Süleyman Demirel Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta konuşan Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Musa Taşdelen, Avrupa Birliği Erasmus Programı çerçevesinde misafir öğretim üyesi olarak bulunduğu Macaristan ile ilgili tarihi ve sosyolojik araştırma sonuçlarıyla, edindiği izlenimleri aktardı. Macarlar ile Türkler arasında birçok yönden benzerliklerin olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Taşdelen, yapılan araştırmaların, Macarlar'ın da etnik köken olarak Hazar, Avar, Peçenek ve diğer Türk boylarına dayandığını gösterdiğini söyledi.

Macaristan'da bulundukları süre içerisinde Macar halkından çok yakın ilgi ve alaka gördüklerini ifade eden Taşdelen, Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine en sıcak bakan ve en fazla destek veren bir AB üyesi ülke olarak Macaristan ile ilişkilerini geliştirmesi gerektiğini vurguladı.

Sakarya eski Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Faruk Memioğlu'nun da davetli olarak katıldığı konferans, dinleyiciler tarafından büyük ilgi gördü.
.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2006 Perşembe 19:23:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?