6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Sakaryalı türkücüden rekor denemesi

Sakaryalı mahalli türkücü Ercan Seyhan, "En uzun sahnede kalma" rekorunu kırarak, Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek istediği söyledi.

Sakaryalı yerel sanatçı Ercan Seyhan, düzenlediği basın toplantısında rekor denemesiyle ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını belirtti. Denemenin Sakarya Valiliği, Adapazarı Büyükşehir Belediyesi ve Adapazarı Merkez Belediyesi tarafından desteklendiğini ifade eden Seyhan, müzisyenlerle repertuar üzerinde çalıştıklarını söyledi. Rekoru gerçekleştirebilmek için 13.5 saat sahnede kalması gerektiğini belirten Seyhan, "Hedefim Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmek. Bunun için 8 aydır altyapı ve hazırlık çalışmalarımı sürdürüyorum. 11 Mayıs'ta Gar Meydanı'nda halka açık konserde denememi gerçekleştirmek istiyorum. Sakarya'daki eğitim kampanyalarına destek vereceğim gibi ilin tanıtımına da katkı sağlamak istiyorum. Rekoru gerçekleştireceğime inanıyorum. Halka açık konsere bütün vatandaşları destek olmaları için bekliyorum" dedi. Konserde 13.5 saatte 340 eser seslendireceğini kaydeden Seyhan, ancak bunu 16 saate çıkarmayı hedeflediğini ve 400 eserlik repertuar hazırladığını da söyledi.

Deneme sırasında 60 kişilik bir saz ekibinin dönüşümlü olarak görev alacağını belirten Seyhan, rekorun gerçekleşebilmesi için her 4 saatte bir 15 dakika ve şarkılar arasında da 30 saniyelik bir dinlenme hakkının bulunduğunu kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 24 Mart 2006 Cuma 19:41:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?