6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Sakarya'ya Japon gelin

Japon genç kız, aşkı uğruna İslam dinini seçerek İslami usullerde dünya evine girdi.

Sakarya'nın Akyazı İlçesi Kuzuluk Beldesi'nde oturan Recep Hızal (25), İngiltere'nin Londra şehrinde master yaptığı sırada kendisi gibi öğrenci olan Japon Emi Senqe (25) ile tanıştı. Tanışmanın aşka dönüşmesiyle 2 genç evlenmeye karar verdi. İlk olarak Japonya'da Japon kültür ve geleneklerine göre evlenen çift için bir de Sakarya'nın Akyazı İlçesi Kuzuluk Beldesi'nde düğün töreni yapıldı.

Düğün töreninde, Emine ismini alarak Müslüman olan Emi Senqe'nin annesi Naoki ve babası Reiko Senqe ile damat Recep Hızal'ın babası Nuri ve annesi Şaziye Hızal'ın yanı sıra çok sayıda davetli hazır bulundu. Hafızlar tarafından Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan düğün töreninde bol bol dua edildi.

Duaların ardından ise gelin takı yağmuruna tutuldu.
Eşinin Müslüman olması nedeniyle büyük mutluluk yaşadığını söyleyen damat Recep Hızal, "Evlendiğim için mutluyum. Ancak eşimin Müslüman olması mutluluğumu daha da arttırdı" dedi. Japon gelin Emine ise çok mutlu olduğunu ifade ederek, "Türkleri çok sıcak buluyorum. Mutlu olacağıma inanıyorum" diye konuştu.

Japon gelinin anne ve babası da kızlarının mutluluğunun kendileri için önemli olduğunu dile getirerek, Türk ve Japon geleneklerinin birbirine benzediğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2006 Pazar 19:13:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?