6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Sapanca'ya özel uçuş eğitim mekezi

Sapanca'ya bağlı Kırkpınar Beldesi'nde, özel uçuş eğitim merkezi kurma çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

Sapanca İlçesi Kırkpınar Beldesi'nde belediye tarafından tahsis edilen 21 bin metrekarelik alanda özel uçuş eğitim merkezi kurma çalışmaları hızla sürdürülüyor. Sakarya Valiliği ile yapılan protokol sonrası bölgede tesis kurmak için çalışma başlatan Kümülüs Havacılık ve Turizm Ltd. Şti. yetkilileri, çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini belirtti. Dershane, yönetim odası, uçak hangarları ve hava alanından oluşan tesisleri gezen Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Kalkan ile Kırkpınar Belediye Başkanı Niyazi Bağdat, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Kümülüs Havacılık ve Turizm Ltd. Şti. adına açıklamalarda bulunan Genel Müdür Metin Bolce, eğitim merkezinin 3 Nisan'da derslere başlayacağını söyledi. Bolce, "Eğitim merkezinde ilk etapta mikrolight dediğimiz suda ve havada giden hafif uçaklarla havacılığa meraklı olan gençlerimizi eğitip sertifika vereceğiz. Sadece yurt içinden değil, yurt dışından da büyük talep var. Deneyimli pilot eğitmenlerimiz tarafından 25 saatlik uçuş eğitimi ve 65 saatlik yer eğitiminin ardından başarılı olan gençlere Avrupa havacılık birliğine üye olan tüm ülkelerde kullanılan uluslararası J.A.A. sertifikası vereceğiz" dedi.

Türk kuşunun pilot ihtiyacını karşılamak için tesislerde ayrıca pilotluk eğitimi verileceğini de söyleyen Bolce, "Ülkemizin yaklaşık 2 bin pilota ihtiyacı var. Pilot sayısı hızla azalan ülkemizde böyle giderse yurt dışından pilot getirtmek zorunda kalınacak. Tesislerimizde pilot yetiştirmek için bir kaç adet chesna tipi büyük uçak getireceğiz. Pilotluk yapacak kabiliyetli arkadaşları okulumuza davet ediyoruz. Güçlü bir kadro ve kaliteli bir eğitimle pilot yetiştirerek havacılık sektörüne hizmet etmeyi amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

Kırkpınar Belediye Başkanı Niyazi Bağdat ise beldede uçuş eğitim merkezinin kurulması için belediye olarak her türlü desteği verdiklerini ifade ederek, okulun hizmete açılmasıyla bölgeye yurtiçi ve yurt dışından gelen öğrencilerin büyük fayda sağlayacağını söyledi.
Kümülüs Havacılık ve Turizm Ltd. Şti. tarafından yapılan uluslararası nitelikteki tesislerde eğitim amaçlı meydan, su üstü uçuş pisti, hava uçuş sahaları, 21 bin metrekarelik çim yüzeyli hava araçlarının iniş kalkışını sağlayan kara uçuş pisti, uçuş eğitim merkezi, modern uçak imalat ve eğitimi ile her türlü havacılık faaliyet ve organizasyonları için özel atölyeler bulunuyor.

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2006 Salı 19:37:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?