3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Sıfır maliyetle yeni projeler

Projeler bedavaya geliyor
Kent Park, Raylı Sistem ve Vilayet Meydanı projeleri Büyükşehir Belediyesi'ne hiçbir yük getirmeyecek biçimde kiralama yöntemiyle ihaleye çıkarılacak. Belli bir süre sonunda tüm kullanım hakları da belediyeye geçmiş olacak
Kent Park, Vilayet Meydanı ve Raylı Sistem projeleri için dün Büyükşehir Belediye Meclisi'nde önemli kararlar alındı. Bu projeler belediyenin yeni uygulamaya koyduğu ihale yöntemi ile neredeyse bedavaya mal olacak ve trilyonlarca para belediyenin kasasında kalmış olacak. Yapılan meclis toplantısında bu projelerin kullanım hakkı karşılığında asgari 30 yıllığına kiraya verilmesi için başkana ve encümene yetki verildi.

Alınan kararlar ile Vilayet Meydanı'ndaki tören alanı ve yeraltı otoparkı yapımı, Zirai Donatım bahçesindeki 160 dönümlük yere yeşil alan, spor alanı, sosyal, kültürel ve günübirlik tesislerin yapımı ile Ankara Caddesi, Zirai Donatım Kentsel Alanı ve Yeni Cami'den Kuzey Terminal'e kadar uzanan aks boyunca tramvay hattının yapılması işleri ihale ile projenin maliyetine göre asgari 30 yıllığına kiralanacak. Süre dolduğunda ise tüm tesisler Büyükşehir'e geçmiş olacak. İhaleyi alacak firmaların tesislerdeki fiyat artırımları da belediye tarafından kontrol edilecek. Örneğin tramvaydaki 50 kuruşluk bileti firma 3 YTL'ye çıkaramayacak.

Yeni Sakarya
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2005 Çarşamba 15:33:16
Güncelleme :12 Ağustos 2005 Cuma 16:27:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?