6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Sokak köpekleri rehabilite ediliyor

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi tarafından toplanan sokak köpekleri, rehabilitasyon merkezinde kısırlaştırılarak kayıt altına alınıyor.

Adapazarı'nda sayıları her geçen gün hızla artan sokak köpeklerinin çoğalmasını önlemek ve kuduz vakalarının önüne geçmek için, Büyükşehir Belediyesi tarafından kısırlaştırma çalışması başlatıldı. Belediye ekipleri tarafından sokaktan toplanarak Tekeler Mahallesi'nde bulunan rehabilitasyon merkezine getirilen sokak köpekleri, burada önce ameliyat edilerek kısırlaştırılıyor. Daha sonra bir süre gözetim altında tutulan köpekler, gerekli bakım ve aşıları yapılıp kayıt altına alındıktan sonra yeniden sokağa salınıyor.

Hedeflerinin 5 bin adet sokak köpeğini kısırlaştırıp kayıt altına almak olduğunu söyleyen Rehabilitasyon Sorumlusu Bayram Yılmaz, "Sokak köpeklerinin başıboş biçimde üremelerini engellemek amacıyla kurulan bu merkezde, belediye ekipleri tarafından getirilen köpekleri kısırlaştırıp, kayıt altına alıyoruz. Köpeklerin kulaklarına taktığımız küpeler sayesinde hayvanları takip etme şansımız oluyor" dedi.

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2006 Salı 16:47:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?