6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Taraklı'da uçurtma şenliği

Taraklı İlçe Kaymakamlığı tarafından düzenlenen ilköğretim ve ana sınıfı öğrencilerinin katıldığı '1. Karagöl Yaylası Uçurtma Festivali' Karagöl Yaylası'nda yapıldı. 

Taraklı Kaymakamlığı tarafından başlatılan 'Karagöl Yaylası Uçurtma Festivali'ne ilgi büyüktü. Öğrencilerin hazırladığı birbirinden güzel uçurtmalar vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü. Taraklı Kaymakamı Ozan Balcı uçurtma festivalini gelenek haline getirip her yıl yapmayı düşündüklerini belirtti. Kaymakam Balcı, festivale bu yıl sadece Taraklı İlköğretim ve anasınıfı öğrencilerinin katıldığını ve önümüzdeki yıllarda Sakarya'daki bütün okul öğrencilerinin katılabileceği bir festival haline dönüştüreceklerini söyledi. 

Festivalde kimi öğrenciler uçurtmasını uçururken, kimileri de uçuramadığı uçurtmasını tamir etti. Yarışma sonunda en güzel uçurtmayı yapan ilköğretim okulu öğrencisi Sinem Kara ve en güzel uçurtmayı uçuran ilköğretim okulu öğrencisi Tahir Toprak'a birincilik ödülünü Taraklı Kaymakamı Ozan Balcı verdi. Balcı, birincilere bisiklet hediye etti.
.
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2006 Perşembe 18:06:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?