6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Tarım Müdürlüğün'den muhtarlara bilgilendirme

Adapazarı'nda, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nca uygulanan tarımsal desteklemelerle 2006 yılında uygulamaya konulan "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı"nın anlatıldığı bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Adapazarı Merkez Mahalle ve köy muhtarları ile Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda, Tarım İl Müdürü Abdurrahman Çakar başkanlığında yapılan toplantıda, tarımsal destek çeşitleri ve miktarları ile karşılaşılan sorunlar anlatıldı. Tarım İl Müdürü Abdurrahman Çakar, 2005 yılında Sakarya'ya 31 milyon YTL destek verildiğini ve bunun önemli bir rakam olduğu belirterek, "Çiftçilerimizin bu desteklerden daha fazla yararlanmaları hususunda uyarılmaları gerekiyor. Muhtarlara da bu konuda görevler düşüyor" dedi.

Çakar, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın 2006-2010 yılları arasında uygulayacağı "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi" programının nasıl uygulanacağını, hangi yatırım konularını kapsadığını anlattı. Çakar, bireysel başvurularda 50 bin YTL'nin yüzde 50'si ve grup (tarımsal amaçlı kooperatifler, şirketler, vakıflar ve üretici birlikleri) başvurularında ise 350 bin YTL'nin yüzde 50'sinin hibe olarak verileceğini belirtti. Üretilmiş bulunan tarımsal ürünlerin tarımsal sanayi kapsamında paketleme, ambalajlama, depolama, işleme konularında başvuru sahipleri tarafından hazırlanacak projelerin Tarım İl Müdürlüğü'ne teslim edileceğini ifade eden Çakar, uygun görülenlerin bakanlığa gönderileceğini ve bakanlıkça da uygun görüldüğü takdirde sözleşme yapılarak projenin takibine geçileceğini kaydetti.
Köy bazlı sulama tesislerinin rehabilitasyonu, modernleştirilmesi için de 400 bin YTL'nin yüzde 75'inin (300.000YTL) hibe desteği uygulanacağını vurgulayan Çakar, bunun için köy muhtarlıkları, Sulama Kooperatifleri ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri'nin başvurabileceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2006 Cumartesi 12:31:35
Güncelleme :22 Nisan 2006 Cumartesi 12:39:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?