3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Tedavi edilmezse ölecek

Kalbi doğuştan delik olan 20 aylık Emirhan Yalçınkaya, tedavi olabilmek için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Adapazarı Yağcılar Mahallesi Oruç Sokak'ta yaşayan Yalçınkaya ailesi, 20 aylık bebekleri Emirhan'ın tedavisini yaptırmak için yardım bekliyor. Doğumundan kısa süre sonra kalbinin delik olduğu anlaşılan Emirhan'ın, İstanbul, Ankara ve Kocaeli'nde bulunan üniversitelerin eğitim ve araştırma hastanelerinde tedavi edildiğini söyleyen anne Huriye Yalçınkaya, çaresiz durumda olduklarını belirtti.

Eşi Sami Yalçınkaya'nın seyyar satıcılık yaptığını, kendisinin de evlere temizliğe gittiğini söyleyen anne Huriye Yalçınkaya, "4 çocuğumuzdan en küçüğü olan Emirhan'ın doğuştan kalbi delik. Ankara, İstanbul ve Kocaeli'nde bir süre tedavi oldu. 1 yaşına geldiğinde akciğerlerinde sorunlar başladı. Sürekli bronşit oluyordu. Yapılan kontrollerde akciğerinde leke bulunduğu tespit edildi. 2 aydır ağzından kan gelmeye başladı. Sürekli kilo kaybediyor" dedi.

Çocuklarının iyileşmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini söyleyen anne Yalçınkaya, "Maddi durumumuz olmamasına rağmen, 130 milyon liralık kirasını ödeyemediğimiz eve, oğlumuz için klima taktırdık. Çünkü doktorlar soba yakılmaması gerektiğini söyledi. Şu anda tedavinin bir kısmını Yeşil Kart ile sağlamaya çalışıyoruz. Son olarak İstanbul Siyami Hersek Hastanesi'ne başvurduk. Burada tedaviye başlanabilmesi için EKO çekilmesi gerektiğini söylediler. Fakat EKO için de 28 Şubat'a gün verdiler. Emirhan'ın o güne kadar yaşayıp yaşamayacağını bile bilmiyoruz. Maddi durumumuz iyi olsaydı, bu kadar belemek zorunda kalmazdık" diye konuştu.

Hayırseverlerden yardım beklediklerini söyleyen gözü yaşlı anne, "Hiç olmazsa EKO çektirmek için bize destek olsunlar. 2 ay beklemek zorunda kalmayıp, oğlumun tedavisine hemen başlanmasını istiyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2005 Perşembe 16:52:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?