3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

TEM'de inek operasyonu

Sakarya'da, Karayolları ekipleri, TEM Otoyolu'nda inek operasyonu düzenledi. TEM Otoyolu'nda kontrole çıkan karayolları ekipleri, Hendek İlçesi Yarıca Köyü yakınlarında otoyol kenarında bulunan inek sürüsü ile karşılaştı.

Başı boş hayvanların sık sık TEM Otoyolu'na girmesi nedeniyle büyük tehlikelere neden olduğunu ve ölümlü kazaların yaşandığını kaydeden ekipler, "Yıllar önce ünlü sanatçı Ayşegül Aldinç'in menajeri Anuş Bakuş da, otobana giren bir mandaya çarpması sonucu yaşamını yitirmişti. Bu hayvanlar sık sık otoyola girerek kazalara davetiye çıkarıyorlar. Bu nedenle denetimlerimizi sıklaştırdık" dedi.

Karayolları ekipleri, yaptıkları kontrol sonucu, otobana çıkmak üzere olan inek sürüsünü yol kenarından kovaladı. İnekleri tek tek kovalayan ekipler, kulaklarındaki numaraları da almayı ihmal etmedi. İneklerin kulak numaralarından sahiplerini belirleyecek olan ekipler, inek sahiplerine trafiği tehlikeye düşürdükleri gerekçesiyle Karayolları Trafik Kanunu'nun 69. maddesi uyarınca 45 YTL para cezası kesecek. Karayolları yetkilileri, köylülere uyarılarda bulunarak, hayvanlarını otoban kenarında otlatmamalarını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2005 Pazartesi 14:50:33
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 15:41:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?