3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Valilikten açıklama

Valilikten yapılan açıklamada ağır hasarlı binaların yıkımı için ya bakanlıktan ödenek gönderilmesi yada yıkımın profesyonel bir şirket tarafından yürütülmesi gerektiği belirtildi

Valilikten yapılan açıklamada, 17 Ağustos ve 12 Kasım depremlerinde ağır hasar gören binalarla ilgili yürütülen çalışmalar sonucunda 2 bin 606 ağır hasarlı bina bulunduğunun belirlendiği belirtilerek, "Kaymakamlık ve belediyelerden bu binaların yıkılıp yıkılmadığına ilişkin bilgi istendi. Kaymakamlık ve belediyelerce hasarlı binaların boşaltılması, elektrik ve sularının kesilmesi, ayrıca duyuru yapılarak itirazı olanların Bayındırlık İl Müdürlüğü'ne başvurmalarını sağlanması istenmişti. Ağır hasarlı bina sahiplerinden yapılan tespitlere itiraz ederek, Bayındırlık İl Müdürlüğü'ne dilekçe verenlerin durumu, Düzce depremi sonrası ve mahkeme sonuçlarının incelenmesi neticesinde, yaşanan sorunların kayıtların sağlıklı tutulmamasından kaynaklandığı belirlenmiştir'' denildi.

HERKES DESTEK OLMALI

Belediyelerden gelen ağır hasarlı binalara ait listelerde eksik bilgiler olduğunun ifade edildiği açıklamada, "Yapılan sondaj usulü incelemede ortaya çıkmıştır. Bu nedenle listelerin yeniden incelenmesi istenmiştir. Konutların yıkılabilmesi için Valiliğimizce Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü ile Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nden ödenek gönderilmesi ya da yıkım işleminin ihtisas sahibi bir kuruma yaptırılması talep edilmiştir. Sorunun çözümü için herkesin destek olması gereklidir" denildi.


Yenisakarya
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2005 Cuma 16:42:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?