6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Yol çalışmalarına istimlak engeli

Kaynarca'da başlatılan yol genişletme çalışmaları, Yağlı Tohumlar Kooperatifi'nin bedelsiz arazi terkine razı olmaması nedeniyle yarım kaldı.

Kaynarca İlçesi'ni Ferizli ve Söğütlü ilçelerine bağlayan Küçük Kaynarca Caddesi'nin genişletilmesi çalışmaları durduruldu. 6 metre genişliğinde bin 600 metre uzunluğundaki caddede sürdürülen çalışmalar, Yağlı Tohumlar Kooperatifi'nin arazi terki karşılığında para talep etmesiyle tıkandı. 300 vatandaşın herhangi bir ücret talep etmeden arazilerini belediyeye bağışladığını, ancak kooperatifin bulunduğu bölgede çalışmaların durduğunu söyleyen Kaynarca Belediye Başkanı Tuncay Aydın, ne yapacaklarını şaşırdıklarını dile getirdi.
Kooperatife para ödemeleri durumunda, yolu tamamlamak için bütçeleri kalmayacağını söyleyen Aydın, "İlçemizin önemli ihtiyacını karşılayacak olan Küçük Kaynarca Caddesi'ndeki çalışmaların bu şekilde durması bizleri son derece üzdü. 300 vatandaşımız belediyeden herhangi bir talepte bulunmadı. Ancak Yağlı Tohumlar Kooperatifi istimlak parası istedi.

Yapılan tüm yazışmalara rağmen kooperatif yöneticileri razı olmayınca çalışmalar yarım kaldı" dedi. Aydın, kooperatife para ödemeleri halinde ise yolu tamamlayamayacaklarını dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2006 Pazar 15:36:45
Güncelleme :9 Nisan 2006 Pazar 15:40:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?