6
Mayıs
2024
Pazertesi
YAŞAM

Yumurtalıklarının alındığını 2 yıl sonra öğrendi

Adapazarı'nda yaşayan 1 çocuk annesi Melahat Toplu, yumurtalıklarının kendisinden habersiz alındığını iddia ederek, yumurtalıklarını alan doktor hakkında dava açtı. 

Adapazarı'nda yaşayan Melahat Toplu (34), 1999 yılında Sakarya Doğum ve Çocuk Bakımevinde dış gebelik teşhisiyle olduğu ameliyatta doktor S.Z'nin yumurtalıklarını habersizce aldığını ve 2 yıl sonra bir daha çocuğunun olamayacağını öğrendiğini öne sürerek, doktor aleyhine dava açtı. 

Sakarya Asliye Ceza Mahkemesi'nde süren davada Melahat Toplu, "Bir daha anne olamayacağım. Benim günahın ne?" derken suçlanan doktor S.Z'nin avukatı ise davanın yersiz olduğunu söyleyerek, "Raporlar ortada. Doktorun kabahati yok" diye konuştu.
 
Asliye Ceza Mahkemesi'nde süren yargılamaya katılan 1 çocuk annesi Melahat Toplu, 17 Ağustos depreminden 5 ay sonra karın ağrısı şiddetiyle başvurduğu Sakarya Doğum ve Çocuk Bakımevi'nde doktor S.Z. tarafından ameliyata alındığını belirterek, "Karın ağrılarım vardı. Doktora gittim. Doktor dış gebelik diyerek müdahalede bulundu. 

Daha sonra özel bir hastanede ameliyat edildim. Fakat ağrılarım geçmeyince 1 ay sonra doktora gittiğimde 'Böyle şeyler olabilir' dedi ve ağrı kesici verdi. Şikayetlerim bir türlü geçmedi. 2 yıl sonra ise yumurtalıklarımın alındığını öğrendim" dedi. 

Doktordan davacı olduğunu söyleyen Melahat Toplu, "Benim haberim olmadan yumurtalıklarımı aldı. Ben bir daha anne olamayacağım. Benim suçum ne? Doktor yüzünden aile hayatım parçalandı. Eşimle aramda sorunlar olmaya başladı. Tehdit edildim. Evime ateş edildi" şeklinde konuştu. 

Melahat Toplu, kendisine Cerrahpaşa Hastanesi'nde "Hamile olmasında sakınca yoktur" yazılı sahte rapor verildiğini de iddia ederek onlar hakkında davacı olacağını ileri sürdü.
.
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2006 Perşembe 18:12:31
Güncelleme :29 Haziran 2006 Perşembe 18:24:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?