3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Yüzlerce ağaç katledildi

Adapazarı'nda, yol açmak için yüzlerce ağaç katledilirken, yolun bulunduğu bölgede oturan ailelerin evleri yıkıldı.

Alınan bilgilere göre, Adapazarı Maltepe Mahallesi'nde bulunan Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü'ne ait arazi içindeki yüzlerce ağaç, yol açmak için katledildi. 1967 ve 1999 depremlerinden zarar gören Bayındırlık Müdürlüğü'nde görevli memurların yaşadığı tek katlı deprem yapılarının bulunduğu bölge, alternatif yol olarak tespit edildi. Deprem yapılarının bulunduğu bölgede Sakarya Valiliği'nin emriyle kazı çalışmalarına başlandı.

Evlerin bulunduğu bölgede yüzlerce ağaç ekipler tarafından kesilerek katledildi. Aralarında ıhlamur, çam ve meyve ağaçları vatandaşların gözü önünde kesilirken, yol üzerinde bulunan memurlara ait 5 adet kalıcı tek katlı deprem evleri boşaltıldı. Boşaltılan yapılar yıkılırken, ağaçların katledilmesi vatandaşların tepkisine neden oldu. Bölgede oturan vatandaşlar, yetkililerin bir an önce katliamı durdurmasını istedi.

Vatandaşlar, yolun açılması ile çevrede bulunan evlerin heyelan tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını öne sürerek, "Burada resmen doğa katliamı yaşanıyor. Yol açmak için ağaç katliamı yaşanıyor. Eğitime büyük önem veren Sakarya Valisi'ni ağaçlara da önem vermeye davet ediyoruz. Yıllardır ağaçları büyütmeye uğraştık. Yol uğruna gelip tüm ağaçları katlettiler. Evlerimizi yıktılar, sesimizi çıkarmadık. Yol uğruna ağaçları katletmelerine bir anlam veremiyoruz. Yetkilileri ve sayın valimizi bu katliamı durdurmaya çağırıyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2005 Pazar 14:15:37
Güncelleme :11 Eylül 2005 Pazar 14:23:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?