17
Haziran
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Muhtarlar bilgilendirildi

Sakarya'nın Hendek İlçesi'nde, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından, köy ve mahalle muhtarlarına yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Hendek Belediyesi Rasimpaşa Kültür Merkezi'ndeki toplantıya Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, İl Genel Meclisi üyesi Adem Öz, İl Çevre ve Orman Müdürü Nurettin Taş, Ağaçlandırma Şube Müdür Vekili Mustafa Çebi, Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürü Osman Demirel, Çevre Yönetimi Şube Müdürü Hüseyin Söylemez, ÇET Şube Müdürü Selahattin Güzel, ORKÖY Şube Müdürü Ayşe Kibar, Hendek Orman İşletme Müdürü Ayhan Şimşek, İşletme Müdür Yardımcısı Musa Çelebi ve çok sayıda muhtar katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ali İnci, Hendek'e çok sayıda fabrika açıldığını ve bunlardan biri olan gıda fabrikasının süt ihtiyacının karşılanması için hayvancılığa önem verilmesi gerektiğini söyledi. Başkan İnci, "Bu gıda fabrikasına günlük 200 ton süt gerekmekte. Fakat Hendek'in günlük süt üretimi 15-20 ton. Bunu artırmak için hayvancılığa önem vermemiz gerekiyor. Bir yandan fabrikalara işçi verirken, diğer yandan da bu fabrikalara gereken hammaddeyi ilçemizden sağlamalıyız. Ayrıca yine fabrikamıza kızıl çam gerekmekte. Bakanlığımız bu ağacın dikimini serbest bıraktığı takdirde köylümüz tarlalarının kenarına kızıl çam dikerek bundan da gelir elde edebilirler" dedi.

İl Çevre ve Orman Müdürü Nurettin Taş ise konuşmasında, müdürlüğün çalışmaları hakkında muhtarlara bilgi verdi. Taş, "Ormanlarımız çeşitli nedenlerden dolayı hızla yok oluyor. Biz Sakarya olarak bu konuda şanslıyız. Çünkü yangın gibi sebeplerle orman kaybetmedik. Fakat zamanında yapılan açmalardan dolayı kayıplarımız var. Burada hepimize büyük görev düşüyor. Özellikle orman köylüsü ormana sahip çıkmalı, kaçağa izin vermemeli ve hayvanların ormana zarar vermesi engellenmeli. Bu ülke hepimizin. Zamanında kaybettiğimiz ormanları tekrar kazanmalıyız. Geçmişten bize emanet bırakılan bu toprakları gelecek nesillere çok daha güzel bırakmalıyız" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, muhtarlar çeşitli sorular sorarak alınan kararları değerlendirdi.

.
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2005 Perşembe 18:02:48
Güncelleme :20 Ekim 2005 Perşembe 18:09:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?