24
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Muhtarlara 'kesim' brifingi

Sakarya Orman Bölge Müdürü Hasan Yıldız, Hendek İlçesi'nde köy muhtarlarıyla biraraya gelerek, baltalıklarda sıra kesimi ve bakım patikaları konusunda bilgi verdi.

Hendek İlçesi Orman İşletme Müdürlüğü Lokali'nde gerçekleşen bilgilendirme toplantısına Sakarya Orman Bölge Müdürü Hasan Yıldız, AK Parti Hendek İlçe Başkanı Şenay Sakal, Hendek Orman İşletme Müdürü Ayhan Şimşek, Hendek İl Genel Meclis Üyesi Adem Öz, bölge şefleri ve 72 köy muhtarı katıldı.

Bu yıl baltalıklarda sıra kesim yapılmayacağını söyleyen Orman Bölge Müdürü Hasan Yıldız, ormanlıklarda kuru ağaçların tespit edileceğini ve buna göre kesim yapılmasını planladıklarını belirtti. Sıra kesim yapılamayacağı için otomatik olarak kesim yapılacak olan alanın genişleyeceğini belirten Yıldız, kesilecek olan ağaçların bu geniş alandan rahatlıkla taşınması için bakım patikaları açacaklarını kaydetti.

Konuyla ilgili Yıldız'a sorular soran muhtarlar, kararın doğru bir karar olduğunu ancak, bu sene için uygulamaya geç kalındığını söyleyerek, 1 yıl süre istedi. Muhtarların, bu konuyu kendi aralarında ve köylülerle görüşeceklerini söylemelerinin ardından toplantı sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2005 Çarşamba 20:17:03
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 13:12:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?