23
Mayıs
2024
Perşembe
EKONOMİ
Belediye Sayfaları

Ak Gıda'da sözleşme sevinci

Sakarya'nın Pamukova İlçesi'nde faaliyet gösteren Ülker grubuna bağlı Ak Gıda işletmesinde çalışan bin işçiyi kapsayacak ilk toplu iş sözleşmesi, Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu'nun katıldığı törenle imzalandı.

Pamukova İlçesi'nde gerçekleştirilen tören öncesi ilçe merkezinde Hak-İş Konfederasyonu'na bağlı Öz Gıda İş Sendikası Pamukova irtibat bürosunun açılışı gerçekleştirildi. Törene Hak-İş Sendikası Genel Başkanı Salim Uslu, Pamukova Kaymakamı Hasan Göç, Pamukova Belediye Başkanı Ferudun Turan, Ak Gıda Genel Müdürü Zülküf Saltoğlu, Hak-İş Genel Genel Başkan Yardımcısı A. Baki Gülbaba, AK Gıda Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Avcı, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Şen, sendikaların şube başkanları ve işçiler katıldı.

Öz Gıda İş Sendikası İstanbul 3 no'lu şubesi Pamukova irtibat bürosunun açılışı Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu, Pamukova Kaymakamı Hasan Göç ve Pamukova Belediye Başkanı Ferudun Turan birlikte gerçekleşirdi. Açılış töreni sonrasında irtibat bürosuna gelen Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu ve AK Gıda Genel Müdürü Zülküf Saltoğlu işletmede çalışan bin işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesini birlikte imzaladı.

İmza töreni sonrasında Hak-İş Sendikası Genel Başkanı Salim Uslu, ülkede yaşanan son olaylara dikkat çekerek, birtakım çevrelerin Türkiye'de yaşanan demokratikleşme ortamında çeşitli oyunlar sergilemeye çalıştıklarını iddia etti. Uslu, "Biz daha çok özel sektörde örgütlü bir konfederasyonuz. Örgütlü toplum olmak demokrasinin bir gereğidir. Örgütlenerek ülkede sanayileşmeye büyük katkıda bulunuyoruz. Biz Hak-İş olarak ülkemizin demokratikleşmesine AB standartlarına kavuşmasına büyük destek veriyoruz. Türkiye'nin sosyal yapısı ve ekonomisi güçlü özgürlükler konusunda ileri adım atmış korkusuz bir toplum olmasından yanayız. Türkiye'nin her geçen gün artan potansiyeli karşısında bazı iç ve dış çevreler çeşitli oyunlar tertiplemektedirler. Türkiye'nin ciddi ekonomik sorunları var. Ekonomik göstergeler, faizlerin düşmesi özelleştirmeler sırasında artan göz kamaştırıcı rakamların gündeme gelmesi ülke için heyecan verici. Bu tür gelişmeler sokaklardaki insanın ülkeye olan güvenini gösterir. Ülkede yaşanan gelir adaletsizliği konusu hükümetin gündeminin birinci sırasında yer alıyor. Ülkede yaşanan güven ortamına rağmen birtakım çevreler yeni bir kriz ortamı yaratmaya çalışıyorlar. Demokratik ve özgürlüklerin kısıtlanmasını sağlayacak her türlü girişimin karşısındayız" dedi.

Uslu, "Ak Gıda firması Türkiye ve yurt dışına üretim yapan en büyük gıda işletmesi. On binlerce insanın geçim kapısı olan bir tesiste ilk defa toplu sözleşme imzalamaktan dolayı mutluyuz. Sendikaların işletmelerin gelişimini engellediği yönünde tartışmaların yapıldığı bir ortamda Ak Gıda yöneticileri çağdaş bir yaklaşım gösterdiler. Biz de bütün gücümüzü üretimden yana kullanacağız" diye konuştu.

Ak Gıda Genel Müdürü Zülküf Saltoğlu ise, "Bu toplu sözleşmesinin ardından şirketimizde verimliliğin artacağına inanıyorum. Bu sözleşme şirketimize bol kazançlar getirecek. Herkese hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.
İmza töreni yapılan dua ile sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 17:13:30
Güncelleme :13 Ekim 2005 Perşembe 14:58:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?