23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL
Belediye Sayfaları

Hızlı trenden vazgeçilmiyor

Sakarya'nın Pamukova İlçesi'ne gelen 2 kişilik heyet, hızlı tren projesinin ched raporunu hazırlamak için çalışma başlattı. Sakarya'nın Pamukova İlçesi'nde meydana gelen hızlandırılmış tren kazasının ardından yeni hızlı tren projesi için çalışmalar hızla sürdürülüyor.

Devlet Demiryolları tarafından açılan hızlı tren projesinin ihalesini alan Yüksel İnşaat proje ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Yüksel İnşaat firması tarafından projenin ched raporu çevreye olan zararlarını tespit etmek üzere görevlendirilen Dokay Mühendislik firmasında görevli Turgay Eser ve Ayşegül Korur adındaki 2 kişilik mühendislik heyeti Pamukova İlçesi'ne geldi. Pamukova Belediye Başkanı Ferudun Turan'ı ziyaret eden heyet proje hakkında bilgi verdi.

Projeyi ve yeni yapılacak güzergahı Başkan Turan'a gösteren heyet, proje kapsamında halkın katılımı ile geniş katılımlı bir toplantı için yer istedi. Eskişehir ve Kocaeli Köseköy arasında bulunan güzergahın ched raporunu hazırlamakla görevli heyet, Pamukova ve Bilecik'in Bozüyük İlçesi'nde TCDD yetkilileri ve projede görevli firmalar ile halkın katılımı ile yapılacak toplantıda projeyi halka anlatacak. Yeni güzergahın eski güzergahtan farklı olacağını belirten heyet, 2 ay içinde ched raporunu hazırlayarak Avrupa Yatırım Bankası'na sunduktan sonra hızlı tren projesi için bölgede inşaat çalışmasına başlayacaklarını belirtti.

Proje kapsamında Pamukova İlçesi'ne hızlı tren için bir istasyon yapılacak. hızlı trenin geçtiği alanlar otoyol gibi tellerle çevrilecek olup tren 200 km hız yapacak. Ankara-İstanbul arasını 3.5 saate indirecek proje kapsamında rayların geçtiği bölgede bulunan tüm hemzemin geçitler ya kapatılacak yada üst geçit ve alt geçit olarak düzenlenecek. Heyet çalışma yapmak üzere Bilecik'in Bozüyük İlçesi'ne hareket ederken Pamukova Belediye Başkanı Ferudun Turan, projenin hayata geçirilmesiyle ilçeye büyük katkı sağlanacağını söyledi. Başkan Turan, "Hızlı tren için Pamukova İlçesi'nde bir istasyon yapılacak. Trenin güzergahı eski güzergah olmayıp yeni bir güzergah olacak. Projenin inşaatına kısa sürede başlanacak olup bölgemizde TCDD yetkilileri ve projeyi alan firma yetkilileri ile halkın katılımın olacağı geniş katılımlı bir toplantı yapılarak proje halka anlatılacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 17:09:05
Güncelleme :12 Kasım 2005 Cumartesi 12:17:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?