24
Mayıs
2024
Cuma
SPOR

Yazıcıoğlu anısına

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Sapanca Su Kayağı Spor Kulübü tarafından merhum Vali Recep Yazıcıoğlu anısına bu yıl 2.'si düzenlenen su kayağı müsabakalarına katılan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, sporla uğraşan ve spora katkıda bulunanlara destek verdiklerini söyledi.

2. Recep Yazıcıoğlu Su Kayağı müsabakaları, Adapazarı Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU) yönetmeliğine göre içme suyu olarak kullanıldığı için motorlu araçların girmesi yasaklanan Sapanca Gölü'nde yapıldı.

Müsabakalara İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun yanı sıra Su Altı Sporları Federasyon Başkanı İnkilap Obruk, merhum Recep Yazıcıoğlu'nun kardeşi Sait Yazıcıoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gülser Ustaoğlu, Sapanca Su Altı Spor Kulübü Başkanı Sait Yavuz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya ve sporcular katıldı.

80 sporcunun katıldığı yarışmalarda konuşan Bakan Aksu, merhum Recep Yazıcıoğlu'nun dürüst bir insan olduğunu belirterek, "Merhum valimiz inançlı, cesur ve dürüst duruşuyla Türk idaresinin gelişmesine ve olgunlaşmasına da katkı sağlamıştır. İdari hayatta kazandığı tecrübeleri genç kuşaklara da aktarmasını bilmiştir. Her görevi engin bir yurtseverlik anlayışıyla sürdürmüştür. Halkla bütünleşen bir sporcu kimliği vardır. Spor insan hayatında çok önemlidir. Uluslararası toplumların birbirlerini daha yakından tanımalarını sağlayan, böylece uluslararası barışın korunmasını ve devamını etkileyen evrensel fonksiyonları da vardır. Tanıtım hizmetleri ve kültürün muhafazası gibi önemli değerlere sahiptir. Sporla uğraşan ve spora katkıda bulunan bütün kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmalı ve yapılan çalışmaları da desteklemeliyiz" dedi.

Sakarya Valisi Nuri Okutan ise gölde motorlu araç kullanımının yasaklanmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, araştırma yaptırdıklarını ve zararlı bir sonuçta gereğinin yapılacağını dile getirerek, "Büyükşehir belediyesinin içme suyunu kullanma gerekçesiyle ilgili bir yürütme yayınlandığını öğrendim. Bildiğim kadarıyla valilik olarak bir yazışma yapıldı, çevreye ve içme suyuna zararlı olmadığı noktasında bize olumlu cevap verildi. Yani çevresel değerlere dikkat edildiği bildirildi. Biz bununla yetinmedik, aynı zamanda üniversiteye bir araştırma yaptırıyoruz. Eğer hakikaten zararlı bir sonuç çıkarsa gereği yapılacaktır. Ama bizim bilgimiz bu motorların çevreye zarar vermediği şeklindedir. Bizim Sapanca tarafında ikili zaman aşımına göre düzenlenmiş motorlar var, onlar zarar verebilir ama bu motorlar içme suyuna zarar vermiyor. Eğer böyle bir şey olursa gerekli tedbirleri alırız" diye konuştu.

Müsabakada Barış Fırıncı birinci, Pol Zazadze ikinci ve Volkan Ekinci üçüncülüğü elde etti. Bakan Aksu finalistleri kutlayarak madalyalarını takarken, Sapanca Su Altı Spor Kulübü Başkanı Sait Yavuz ise Bakan Aksu'ya kulübe üyelik beratı takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 19:03:36
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 13:49:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?