23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Mürefteli bankasını istiyor

Mürefte halkı beldelerinde var olan İş Bankası ile Ziraat Bankası'nın şubelerini kapatınca işlerinin zorlaştığını belirterek, "Devlet bankası olan Zıraat'ın uydu şube açması halinde sıkıntının sona erecek" diyor.

Şarköy'e bağlı Mürefte Beldesi'nde Ziraat Bankası ile İş Bankası şubelerini kapatınca özellikle Marmarabirlik üyeleri ile memurların sıkıntı çekiyor. Vatandaşlar da fatura yatırmak için işlerini bırakarak Şarköy'e gitmek zorunda kaldıklarını söylede.

AKP Mürefte Belde Başkanı Metin Esen, halkın banka şubesi konusunda sürekli kendilerine geldiğini ifade ederek, "Marmarabirlik'in 2 bin 500 üyesi var. Birlik üyelerinden 4 milyon kilo ürün alıyor ve 8-10 trilyon lira para hareketi oluyor. Banka şubeleri zarar da etmediği halde kapatıldı.

Biz hiç olmazsa devlet bankası Ziraat'in uydu şube açmasını bekliyoruz. Bu konuda Tekirdağ Milletvekili Ziyaettin Akbulut ile görüşüyoruz. Akbulut yardımcı olacağını söyledi. İnşallah en kısa sürede problem çözülerek halkımız rahatlar" diye konuştu.

Esen, Mürefte'nin bir diğer sıkıntısının da kapatılan hastane ile okullardaki öğretmen eksikliği olduğunu vurgulayarak, kış nüfusu 3 bin 500 olan beldemiz yazın 15 binleri buluyor. Şarabı ile anılan bir turizm beldesiyiz. Yazın kalabalık nüfusta her türlü sağlık problemleri doğabiliyor. Hastane meselesinin çözümü için de uğraşıyoru^" dedi.

Mehmet Aycan - Kenthaber / Şarköy
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2005 Salı 16:07:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?