23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Engellilerin sorunları masaya yatırıldı

Yalova'da, Yeni Yaşam Engelliler Derneği'nin 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü nedeniyle düzenlediği toplantıda, engellilerin yaşadıkları sıkıntılar ele alındı.

Milli Piyango Rehabilitasyon Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Türkiye Spastik Çocuklar Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Hıfsı Özcan, "Evvela ben niye bu işin içinde olduğumu açıklamak istiyorum. Bu bana en sık sorulan sorulardan biridir. Ben bunu insan olduğum için ve bunun içinde yer almak istediğim için yapmaktayım. 1971 yılında Türkiye Spastik Çocuklar Derneği'ni kurduk. Böylelikle Türkiye'de kıvılcımın ilk ateşini başlattık. Bu kıvılcım Türkiye'nin her yerine yayıldı. Bu federasyon, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden engellilere ve ailelerine destek vermek için var. Bizler Yalova Valiliği ve İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nden her türlü desteği aldık. Bunun için kendilerine teşekkür ederiz. Türkiye'nin her yerinden bu desteği aldığımız süre içinde federasyonumuz her zaman engellilerin yanında olacaktır. Başka ülkelerden bu işin uzmanı kişileri davet ederek, bilimsel çalışmaları teşvik etmek istiyoruz" dedi.

Özcan, engelli çocuğu olan ailelerin onlarla hiç yorulmadan uğraştıklarını ifade ederek, "Ben tüm vefakar anne ve babalara çok teşekkür ediyorum. Onlara büyük saygı duyduğumu belirtmek istiyorum. Benim ailelerden ricam, yetiştirdikleri gençlere biraz da bizim zehrimizden aşılasınlar. İleride bu bayrağı teslim edeceğimiz gençlerin bizim bu mücadelelerimizi desteklemelerini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Murat Arslanhan, her zaman engellilerin yanında olduklarını dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2005 Pazartesi 14:48:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?