16
Haziran
2024
Pazar
YAŞAM

Yalova tersanecilerin gözdesi oldu

Yalova'nın Altınova İlçesi'nde tersane inşaatı devam ederken, bölgeye 4 tersanenin daha kurulacağı bildirildi.

Geçen yıl bürokratik işlemleri tamamlayarak bu yıl dolgu çalışmasına başlayan 40 ortaklı Yalova-Altınova Tersane Girişimcileri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ve imalata geçen 40 ortaklı yat tersanesinin ardından şimdi de Tavşanlı Beldesi'nde İsmet Ünver, Mustafa Coşkuner, Murat Bayrak isimli armatörler ile Boğaziçi Tersanecilik A.Ş. tersane kurmak için başvuruda bulundu.

Beldedeki yatırımları desteklediğini söyleyen Tavşanlı Belediye Başkanı Kadri Çiçek, "Bu dört müteşebbis bölgemizde tersane kurmak için müracaat etti. İsmet Ünver 18 aydan beri projesi için çalışıyor. Yatırımları hayata geçirmek için ÇED raporları bekleniyor. Bölgemizde istihdam oluşturacak, çevreye zarar vermeyen her türlü yatırımı destekliyoruz. Taşköprü'den Altınova'ya kadar olan arazi turizm bölgesi değil. Halkımız işsiz, aşsız gezerken yatırımları desteklememek doğru olmaz. İnsanlar işsiz gezerse bu toplum istenilen seviyeye ulaşamaz. Daha şimdiden binlerce kişinin Altınova'ya kurulacak olan tersane için müracaat ettiğini öğreniyoruz. Daha binlerce insan iş için bekliyor. Bizim bölgemizdeki yatırımlar bitince bırakın Yalova'yı, Marmara Bölgesi'nde işsiz insan kalmayacak" dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2005 Salı 15:21:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sena öztürk IP: 85.107.61.xxx Tarih : 29.05.2006 00:10:22
merhaba ben tersanenin ne zaman bitirilecegini merak ediyorum.yani faydasını yakın zamanda görebilicekmiyiz ayrıca bölgedeki arsa fiyatlarında degişim olurmu acaba