23
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Kaymakamlığı şikayet ettiler

Yalova'nın Çiftlikköy İlçesi'nde, okulda yılan tarafından sokulan ve 2 gün yoğun bakımda kalan 9 yaşındaki Selen Bıçakçı'nın babası Cengiz Bıçakçı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çiftlikköy Kaymakamlığı'nı mahkemeye veriyor.

Sultaniye Mahallesi Şehit Becarettin Özgür İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi Selen Bıçakçı'yı, 25 Kasım 2005 günü okulun tuvaletinde yılan soktu. Önce Yalova Devlet Hastanesi'ne, ardından da Bursa Tıp Fakültesi'ne kaldırılan 9 yaşındaki Selen, 2 gün yoğun bakımda kaldı. Selen Bıçakçı'nın babası Cengiz Bıçakçı, Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çiftlikköy Kaymakamlığı'nı mahkemeye vermeye hazırlanıyor.

Kendisine hastane masraflarını karşılama sözü verildiğini belirten Bıçakçı, işsiz olduğunu, hastaneye tedavi masraflarına karşılık verdiği 1 milyar 700 milyon liralık senetleri yüzünden icralık duruma geldiğini söyledi.

Milli Eğitim Müdürü Şevki Genç'in kendisine masrafları karşılayacaklarını söylediğini, Kaymakam Hüseyin İçten'in de aynı taahhütte bulunduğunu söyleyen Bıçakçı, "Ben seyyar köftecilik yapıyordum. Yalova Belediyesi seyyar satıcıları kaldırınca işsiz kaldım. Çareyi pazarda parça kumaş satmakta buldum. Bir süre bu işle uğraştıktan sonra, bu olay yaşandı. Kızımı okulda yılan soktu. Önce Yalova Devlet Hastanesi, ardından da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırdık. Burada 2 gün yoğun bakımda ölüm kalım mücadelesi verdi. Bu esnada beni ziyarete gelen Milli Eğitim Müdürü Şevki Genç ve Kaymakam Hüseyin İçten, 'Basın mensuplarıyla görüşme, biz senin tüm hastane masraflarını karşılayacağız' dedi. Masrafın bir kısmını tezgahımı satıp karşıladım. Geri kalanı için ise senet imzaladım. Şu anda hastaneye 1 milyar 700 milyon lira borcum var ve ödeyemediğim için icralık durumda. Milli Eğitim ve Çiftlikköy Kaymakamlığı'na gittiğimde bana çeşitli gerekçeler getirip bu parayı ödemiyorlar. Oysa ben onların bana söylediklerine güvendim. Tek çarem kaldı, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çiftlikköy Kaymakamlığı'nı maddi ve manevi gerekçelerle mahkemeye vermek" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2005 Çarşamba 12:03:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?