18
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Yalova'da su birliği

Yalova, Çiftlikköy, Termal, Taşköprü ve Kadıköy belediyeleri, Yalova Atık Su ve Kanalizasyon İşleri İdaresi'nin (YASKİ) kuruluş protokolünü imzaladı.

Yalova Belediyesi'nde düzenlenen törenle 5 belediye başkanı, YASKİ'nin kuruluş protokolünü imzaladı. Yalova Belediye Başkanı Barbaros Binicioğlu, "Bugün Yalova adına önemli meselelere çözüm getirdik. Birincisi Yalova Atık Su ve Kanalizasyon İşleri'ni kurmak için imzaları atarak, birkaç sene içinde Yalova denizini tertemiz yapmayı hedefledik. Bu işle ilgili olarak İller Bankası'ndan alınan 45 milyon dolarlık hibe bulunuyordu. Bu hibeyle YASKİ'yi kurduk. Arıtma tesisi kurulduktan sonra tüm işleri YASKİ'ye devredeceğiz. İşletmesini de YASKİ yapacak. Projenin başlangıç tarihi ise 2006'nın Nisan ayında olacak" dedi.

Yalova Katı Atık Birliği'nin (YAKAB) hazırlattığı Taşköprü Belediyesi sınırları dahilindeki katı atık depolama alanı için ÇED raporunun da olumlu olduğunu dile getiren Başkan Binicioğlu, "Bu sonucun alınmasından dolayı YAKAB bünyesinde yer alan belediyelerin hepsine teşekkür ediyorum. Hiçbir belediye çöp depolama alanının kendi sınırları içinde olmasını istemez. Yaptığımız projeyle Yalova'nın çöp meselesine çare bularak, Denizçalı Köyü'nde 17 dönümlük bir araziye tesisi kuracağız. Bu tesisle katı atıkları ayrıştıracak ve geri dönüşür hale getireceğiz" diye konuştu.

Taşköprü Belediye Başkanı Şaban Ertan ise, "ÇED raporundan önce Denizçalı Köyü yakınında belirlediğimiz çöp alanıyla ilgili birçok sıkıntı yaşadık. Ama ÇED raporu olumlu geldi. Bilimsel araştırmalar yapılmış, neresi uygunsa oraya depolama alanı yapılmıştır. Bu polemik konusu yapılmamalıdır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 15:03:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?