24
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Yardım sözü verilmedi

Yalova'nın Çiftliköy Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, okulda yılan sokan öğrencinin ailesine yardım sözü verilmediği bildirildi.

Yılan sokması neticesinde 2 gün yoğun bakımda kalan Şehit Becarettin Özgür İlköğretim Okulu öğrencisi Selin Bıçakçı'nın babası Cengiz Bıçakçı, Çiftlikköy Kaymakamı Hüseyin İçten ve Yalova Milli Eğitim Müdürü Şevki Genç'in kendisini evinde ziyaret ederek, tüm hastane masraflarının karşılanacağını vaat ettiklerini, ama sözlerini tutmadıklarını öne sürerek, hakkını hukuki yollarla arayacağını söylemişti.

Bu iddialar üzerine Çiftlikköy Kaymakamı Hüseyin İçten yazılı bir açıklama yaparak, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce öğrencinin babasının maddi durumunun iyi olmadığı belirtilerek, hastane masraflarının Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nca karşılanması için bize yazı gönderildi. Bu yazı 12 Aralık 2005 tarihinde vakfımız kaydına alınarak işleme konuldu. Yine aynı tarihte Cengiz Bıçakçı yılan sokmasından dolayı meydana gelen mağduriyetinin giderilmesi için kaymakamlığımıza dilekçe verdi ve dosyası işleme konuldu. Kendisi de 1 gün sonra makamıma gelerek, görüşme talebinde bulundu. Evrakların işleme konulduğunu, mevzuat gereği araştırma yapılacağını, tahkikat sonucuna göre durumun değerlendirileceğini söyledim. Bunun haricinde Cengiz Bıçakçı'nın evine gidilmedi. Kendisine de kesin yardım yapılacağı taahhüdü verilmedi" dedi.

.
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 17:43:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?