1
Haziran
2024
Cumartesi
YAŞAM

Minibüs şoförlerine eğitim

Yalova'nın turizm merkezi Çınarcık İlçesi'nde, minibüs şoförlerine görgü kuralları öğretilecek.
Çınarcık'ta toplu taşımanın büyük yükünü sırtlanan S.S. 106 Nolu Küçük Otobüsçüler Kooperatifi, üyelerine ilginç bir kurs vermeye hazırlanıyor. Özellikle yaz aylarında nüfusu 3 kat artan Çınarcık'ta minibüsçüler için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa görgü kuralları (adabı muaşeret) kursu açılıyor. Kooperatif olarak tüm minibüs şoförlerinin bu kursa katılması şart koşulurken, kursu bitiren şoför ve personele belge verilecek.
Kibarlıklarını bu belgeyle tescilleyecek olan şoförler, belgelerini arabalarına asacak. Halk arasındaki minibüsçülerin genelde müşterilere kaba davrandığı yönünde kanaat olduğunu söyleyen Küçük Otobüsçüler Kooperatifi Başkanı Mehmet Şirin Oruçli, "Kooperatif bünyesinde 52 üyemiz var. Biz bu yaz ilçemize gelen vatandaşların bambaşka ve çok daha kibar şoförler bulmasını istedik. Halk Eğitim Müdürlüğü ile görgü kuralları kursu açıyoruz. Üyelerimizin hepsi kursları tamamlayacak ve aldıkları belgeyi araçlarına asacak. Bundan sonra adabı muaşeret çerçevesinde hareket edilecek ve bu kuralları ihlal edenlere çeşitli müeyyideler uygulanacak" şeklinde konuştu.
.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2006 Salı 17:25:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Çınarcık Halkı IP: 88.240.169.xxx Tarih : 23.03.2007 19:00:59
boyle bır hızmet hıc bır yerde yok .gerçekten şofürlerimiz çok saygılı onları bundan dolayı kutluyorum.Başkanımız her türlü teffauratla ilgileniyor.Kendisinin basarılarını dilerim.