17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Çakıcı için Araştırma Komisyonu kurulmalı...

Sizinle Alaaddin Çakıcı’nın yakalanması ile ilgili olarak AK Parti ve CHP Grup Başkanvekillerine gönderdiğim yazıyı paylaşmak istiyorum:

“Avusturya Mahkemesi Alaaddin Çakıcı’nın Türkiye’ye iadesine karar verdi.

Bir müddet evvel, Türkiye’de kalmamak üzere yurtdışına çıkan Çakıcı’nın, Avusturya Mahkemesi’nin kararına karşı, itiraz hakkını bile kullanmadan yurda dönmek istemesi ve “Devletimle hesaplaşacağım” demesi önemlidir.

Alaaddin Çakıcı’nın yurda getirilişinde ve gözaltında bulunduğu sırada can emniyetinin sağlanması fevkalade önemlidir.

Bunun yanı sıra Alaaddin Çakıcı’nın sadece polis veya savcı tarafından değil, aynı zamanda bir TBMM Araştırma Komisyonu tarafından dinlenebilmesi de son derece önemlidir.

İlişikte, 24.12.2002 tarihinde o sırada mensubu bulunduğum AK Parti Grup Başkanlığına “Alaaddin Çakıcı’nın dinlenebilmesi için bir araştırma komisyonu kurulması” hususundaki dilekçem ve o tarih itibariyle Alaaddin Çakıcı’nın bir araştırma komisyonunda vereceği ifade ile açıklığa kavuşabilecek “bir hadiseler listesi” verdim. O tarihten bu yana, daha başka gelişmeler de oldu. Çakıcı’nın, yurtdışına sahte pasaport ile çıkarken, vize alma işlemini Beşiktaş Kulübü’ndeki bazı yöneticilerin aracılık veya delalet ettikleri anlaşıldı. Yargıtay-MİT arasındaki, Yargıtay Başkanı Eraslan Özkaya’nın hakkında soruşturma açılmasına kadar gelişen hadiseler manzumesinin içinde de Alaaddin Çakıcı’nın adı geçti.

Alaaddin Çakıcı ile 04.07.2003 tarihinde yapmış olduğum ilk ve tek telefon görüşmesinde kendisi bana, herhangi bir şekilde TBMM’de bir araştırma komisyonu kurulur ise, resmi bir komisyona gelip bütün bildiklerini anlatacağını söylemişti. Alaaddin Çakıcı’ya mutlaka bu imkanın verilmesi ve kendisinin TBMM’de kurulacak bir araştırma komisyonunda, polis ve savcılık makamlarının yapabileceğinden çok daha geniş bir şekilde dinlenilmesinde karanlık kalmış bir çok hadisenin aydınlanması açısından zaruret olduğu kanaatindeyim.

Konuyu, takdirlerinize sunuyorum.”

Yayın Tarihi : 5 Ekim 2004 Salı 16:22:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?